2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2018.06.06.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Szombaton lesz a kórusok éjszakája a józsefvárosi Palotanegyed 10 helyszínén, ahol több mint 50 kórus várja a közönséget minikoncertekkel belső kertekben, tereken és utcákon.

A kórusok a FSZEK Zenei Gyűjtemény kertjében, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Gesztenyés kertjében, a Magyar Nemzeti Múzeum belső udvarában, az Építész udvarban, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Szent Anna Collegium, a Vörösmarty Gimnázium és a Lőrinc pap tér 3. belső udvarán, a Pesti Jézus Szíve Templomban, valamint új helyszínként a Lumenben adnak koncerteket - mondta el Borbás Réka, a kórusok éjszakája főszervezője a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A főszervező kitért arra is, hogy a fesztiválon mintegy 240 önkéntes - akik kórustagok is egyben - segíti majd a közönséget eligazodni.

A rendezvény célja a kóruséneklés sokszínűségének megmutatása - hangsúlyozta Tóth Árpád művészeti vezető, hozzáfűzve: az együttesek több műfajt képviselnek, így népzene, klasszikus, könnyűzene, kortárs és régizene is megszólal a gyerekkórusok mellett. Több helyszín csak ezen a napon nyitott a nagyközönség előtt, ilyen többek között a zenei gyűjtemény kertje és a nemzeti múzeum belső kertje is - mutatott rá.

Az eseményen a kórusok 20 perces blokkokban énekelnek, fellép mások mellett a Voice Drops, a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa, a Dalinda, az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola gyermekkara, a Csíkcsütörtök, a Csíkszerda Vegyes Kamarakórus, az Erkel Ferenc vegyeskar, a Gemma Énekegyüttes, a Virágzó Énekegyüttes, a Brillante Énekegyüttes és a Budapest Show Kórus. A hazai amatőr kórusok mellett Írországból, Angliából és Szlovákiából is érkeznek énekkarok.

A rendezvény az Éneklő utca elnevezésű programmal kezdődik 16 órakor, a nyitóeseményen mintegy 15 kórus énekli végig az utcákat a Kálvin tértől a Pollack Mihály térig, ahol közös énekléssel zárul a fesztivál 23 órakor.

(MTI)