2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2018.04.06.
Eurocomm-PR / Bécs Város Külképviseleti Irodája
Ausztria, biológia, hír, ökológia, természetvédelem, környezetvédelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az Európai Mobilitási Hét díját a 2500 résztvevőből idén a színes fenntartható közlekedési stratégiájáról is ismert Bécs városa nyert el. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése.
Streetlife-fesztivál, Bécs
Az Európai Bizottság a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés ösztönzése céljából minden évben szeptember 16. és 22. között rendezi meg az Európai Mobilitási Hetet, amely évről évre nagyobb népszerűségnek örvend. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányán az elmúlt évben mindösszesen 2.500 település vett részt és szervezett rendezvényeket fenntartható közlekekedéssel kapcsolatosan. A szakzsűri a kampányban résztvevő és a fenntartható mobilitást kimagaslóan támogató városok közül a legkiválóbbat az Európai Mobilitási Hét díjával tünteti ki, amelyet idén Prága és Granada jelölése mellett Bécs szerzett meg. „Az ilyen magas szintű elismerés hatalmas megtiszteltetés számunkra. Bécs város vezetésének továbbra is célja, hogy a gyaloglást, biciklizést és a tömegközlekedést ösztönözze“ – nyilatkozta Bécs polgármester-helyettese, Maria Vassilakou a díjátadó kapcsán.

Az osztrák főváros vezetése a városlakókat évek óta számos kezdeményezéssel, rendezvénnyel és infrastrukturális intézkedéssel ösztönzi a fenntartható közlekedésre. A szakértői bizottság az eredmény kihirdetése során a bécsi környezetvédelmi projektek közül a bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur) által létrehozott Streetlife-fesztivált, a teherbringák beszerzésére kiírt 2017-es támogatási programot, valamint a város által finanszírozott teherbringa-kölcsönző hálózat jelentőségét méltatta. 2017. szeptember 21-én az Európai Mobilitási Hét alkalmából a bécsi Mobilitási Ügynökség kéviselői az Eurocomm-PR közreműködésével budapesti szakemberekkel egyeztettek a kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről.