2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Sóstói Múzeumfalu - Nyíregyháza - Sóstó
Sóstói Múzeumfalu
Cím: 4431, Nyíregyháza - Sóstó Tölgyes utca 1.
Telefonszám: (42) 479-704, (42) 500-552
Nyitva tartás: IV.1-X.1.: K-V 10-18
X.1-X.31.: K-V 10-17
Hétfőn és az ünnepek utáni első munkanapon a múzeum zárva tart!
2018.03.20.
Jósa András Múzeum
fejlesztés, hír, művelődés, szabadidő, oktatás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A Jósa András Múzeum a „Múzeumi és levéltári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” című felhívásra benyújtott pályázatával 56,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A fejlesztés célja az oktatást és ismeretterjesztést elősegítő gyűjteményi raktár kialakítása a Sóstói Múzeumfaluban.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt közvetlen célja a gyűjteményi-raktár kialakítása úgy, hogy a földszinten látványraktár, az emeleti épületrészben 24 férőhelyes foglalkoztató alakuljon ki.

Az 56,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével a földszinten kialakításra kerül az akadálymentes bejárat, felújításra kerülnek a vizesblokkok, az emeleti rész megközelítéséhez akadálymentes lift kerül beépítésre, foglalkoztató lesz kialakítva, az elektromos rendszer felújítása és a tűzvédelmi rendszer kiépítése is megtörténik. A gyűjteményi tárgyak megfelelő elhelyezéséhez egyedi gyártású berendezési eszközök készülnek. Megvalósul a fotótár és a gyűjteményi modulok fejlesztése, oktatói felület kialakítása, online publikációs felület, Sóstói Múzeum interaktív mobil applikáció fejlesztése, interaktív virtuális látványraktár alkalmazás fejlesztése, tematikus oktató kisfilmek forgatása oktatási segédanyagként. Emellett a látványraktárba bekerülő műtárgyak tisztítása, szükség esetén restaurálása is megtörténik a pályázat jóvoltából, ami óriási jelentőséggel bír a Múzeumfalu gyűjteményi munkájára nézve.

A fejlesztés által megvalósul a múzeumpedagógiai foglalkozások megtartásához kapcsolódó, csoportok befogadására, leültetésére és egyidejű foglalkoztatására alkalmas, megfelelően kiépített és közművesített oktató tér kialakítása.