2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2017.11.02.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Bécs város közlekedési vállalatánál, a Wiener Liniennél hivatalosan is beköszöntött az ősz. A vállalat a napokban dobta piacra az évszakhoz illő új ajándéktárgyait, többek között egy "fordított" esernyőt, ami a száraz, belső oldalával csukódik be.

Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy egy utastársa összevizezte a ruháját nedves esernyőjével? A Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata megtalálta a megoldást a problémára és felvett termékei közé egy esernyőt, ami felfelé csukódik. Így ha valaki esős időben száll fel a buszra, villamosra vagy metróra, úgy tudja összecsukni az ernyőjét, hogy azzal sem magát, sem utastársait, sem pedig a járművet nem vizezi össze.

A Wiener Linien webshopján más izgalmas ajándéktárgyak is találhatók. A közösségi közlekedés kedvelői vehetnek például U1-es kávéscsészét, járműveket ábrázoló nadrágtartót vagy metrós rubikkockát, karkötőt és fülbevalót. A "Ganz Wien" nevű társasjátékkal pedig az egész család versenghet azon, hogy ki tudja leggyorsabban megnézni Bécs legfontosabb látnivalóit metróval, villamossal vagy busszal. Ezenkívül november 6-tól egy szuperkönnyű és ultravékony hordozható mobiltöltőt is árul majd a Wiener Linien, amihez iPhone-t és androidos telefont is lehet csatlakoztatni.

Az ajándéktárgyakat elsősorban a Wiener Linien által működtetett Közlekedési Múzeum Remízben (Verkehrsmuseum Remise) lehet megvásárolni, de a termékek egy része a jegypénztárakban, illetve a közlekedési vállalat webshopjában is kapható.