2023.12.23.
Móra Ferenc Múzeum

Megvannak az új Tömörkény-díjasok

2023.08.30.
Móra Ferenc Múzeum

35 ezren az ókori Kína-kiállításon

2023.08.10.
Móra Ferenc Múzeum

10 ezer ugróegeret szolgáltak fel a lakomán

2023.06.26.
Móra Ferenc Múzeum

7500-an az idei Múzeumok Éjszakáján

2023.05.18.
Móra Ferenc Múzeum

A színpompás kínai agyagkatonák

Móra Ferenc Múzeum - Szeged
Móra Ferenc Múzeum, Szeged
Cím: 6720, Szeged Roosevelt tér 1-3.
Telefonszám: (62) 549-040
Nyitva tartás: H-V 10-18
2017.09.25.
díjak, hír, múzeumpedagógia, művelődés, szabadidő, oktatás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Múzeumpedagógiai Nívódíjjal jutalmazták a szegedi Móra Ferenc Múzeum „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítását. A rangos elismerést a keddi Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vették át a közgyűjtemény képviselői.

Rangos szakmai elismerést kapott a szegedi múzeum: az ország legelismertebb múzeumpedagógiai díját, a Múzeumpedagógiai Nívódíjat ítélték oda a Móra Ferenc Múzeum aktuális időszaki kiállításának. A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című tárlat múzeumpedagógiai programját jutalmazták a díjjal, melyet Szentendrén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vettek át ünnepélyes keretek között a múzeum képviselői.

A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítás célja kettős: egyrészt látássérültekkel szeretné megismertetni a bemutatott néprajzi tárgyakat, másrészt a látók számára is lehetőséget kínál, hogy kipróbálhassák, milyen is az egyik legfontosabb érzékszervünk nélkül felfedezni egy tárlatot. A kiállítást audionarrációval látták el, mely tovább segíti a tárlat megismerését. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon sérült és egészséges látogatók együtt fedezhetik fel a kiállítást, így támogatva az elfogadás mélyülését, az érzékenyítés elérését.

A kiállítás audionarrációját Bacsa Erika audionarrátor készítette el, a néprajzi szakértő Glasserné Nagyillés Anikó, a kiállítás koordinátora és a múzeumpedagógiai program kidolgozója pedig Csizmaziáné Wilhelm Adél volt, aki Fogas Ottó múzeumigazgatóval együtt vette át a nívódíjat Szentendrén.

A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítás a Szeged Első Lions Klub támogatásával valósult meg, mely december 31-ig látható a Móra Ferenc Múzeumban.

A múzeumpedagógiai foglalkozásról szóló minivideó az alábbi linken keresztül érhető el:
https://youtu.be/1l8GYHHXnaM