2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2017.08.31.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Szombaton rendezik meg a Pozsonyi Pikniket Budapesten; az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon változatos színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István park között kínál programokat sokféle műfajban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a rendezvényen hagyomány a tematikus utcák sora, az idén ez a színházak esetében parkká bővül, sok budapesti és vidéki társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán, a Balzac utca torkolatánál. A társulatok pavilonjainál külön programokkal is várják az érdeklődőket.

Újdonság az idei Pozsonyi Pikniken a Képzőművészek utcája, benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett az érdeklődők élőben követhetik neves festők munkáját. A résztvevők között van Kőszeghy Flóra, Czanik Mátyás, Menetmen és Weiler Péter. A Pikniken készült képekre licitálni lehet, a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját segíti.

A további tematikus utcák között van a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca és a civil- és média sor. A Gyerekpiknik programjairól az idén a Hatszín Teátrum gondoskodik az Újpesti rakparton, a Szent István park és a Radnóti Miklós utca között megtalálható színpadán.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között van a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő Padlással és Presser Gáborral, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő. Szombathelyről érkezik Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház és a Rippel fivérek.

A részletes műsor a Pozsonyi Piknik honlapján és Facebook-oldalán található.

A Pikniken kiállítók mintegy 70 százaléka Újlipótvároshoz és környékéhez kötődik. A több tízezer látogatót vonzó civil kulturális fesztivál rendezője a Pozsonyi Piknik Egyesület, amelynek kizárólag magánszemélyek a tagjai.

(MTI)