2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2017.07.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Salvador Dalí grafikáiból, kisplasztikáiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában július 28-án.

Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén megnyitásának tizedik évfordulóját ünneplő Regionális Összművészeti Központban folyamatosan törekedtek arra, hogy kortárs alkotók mellett a nagy mesterek műveit is bemutassák a közönségnek.

A jubileum alkalmából is így tettek, az év elején Jan Saudek cseh fotóművész álomvilágszerű képeit mutatták be a szecessziós palotában, majd Alfons Mucha alkotásaiból rendeztek kiállítást.

A szeptember végéig látható Dalí-kiállítás látogatói bepillantást nyerhetnek a szürrealizmus meghatározó alakjának sokoldalú munkásságába. A mintegy hatvan bemutatott alkotás között szerepelnek a mester korai művei, meghatározó képeinek szignált, művészi reprodukciói, litográfiák, rézkarcok, kőnyomatok, számos kisplasztika, több bronz szobor, valamint kerámiatál.

Annak érdekében, hogy közelebb hozzák a katalán művészt és az őt övező jelenséget a tárlat látogatóihoz, a kiállításon szerepel majd több nagyméretű fotó, szoborportré, és néhány az művei alapján készült iparművészeti alkotás is - közölte a szakember.

(MTI)