2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2017.06.20.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A természet védelmére, értékeire, Lillafüred és környéke látnivalóira fókuszál idén a múzeumok éjszakáján a miskolci Herman Ottó Múzeum, amely múzeumpedagógiai programokkal, különleges éjszakai fáklyás eseményekkel színesíti június 24-ét - hangzott el az intézmény programismertetőjén kedden.

A földön, vízen, levegőben tematika egy képzeletbeli utazásra invitálja a látogatókat, amely során valódi kalandok várják a múzeum közönségét - hangzott el a tájékoztatón, "az utazás a múzeumi csodák földjén sejteti, hogy nem mindennapi élményekben lehet részük azoknak, akik ezen az éjszakán a múzeumot választják".

A föld, a levegő, a víz mellett Szent Iván estéjén a negyedik elem, a tűz is megjelenik. A Rotary Klub Miskolc szervezésében hagyományteremtő szándékkal a Fazola családra emlékeznek az újmassai őskohónál, ahol Lázár Gáspár kovácsmester az este folyamán a kovácsmesterség rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket.

A felizzó vas látványa, a kovácsüllőn megszülető varázs a Szent Iván-éj legszebb pillanatait jelenthetik kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A lillafüredi kisvasutat működtető Északerdő Zrt. mozdonybemutatóval várja a látogatókat Miskolcon a Dorottya úti végállomáson, míg a Puskaporos megállótól lesétálva a felső-hámori temetőhöz a résztvevők Herman Ottó, Vásárhelyi István és a Fazola család sírjainál mécsest gyújtanak, megemlékezést tartanak, a lillafüredi állomásépületben kialakított ökoturisztikai központban pedig megtekinthető az a kiállítás, amelyet ezen alkalomból állítottak össze.

(MTI)