2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Iparművészeti Múzeum - Budapest
Cím: 1091, Budapest Üllői út 33-37.
Telefonszám: (1) 456-5100
Nyitva tartás: A múzeum egész évben zárva tart.
2017.06.12.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Különleges szecessziós városi és épületsétákon, tudományos előadás-sorozaton és a múzeum üvegcsarnokát betöltő szerpentintánc-bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők szombaton, a szecesszió világnapján az Iparművészeti Múzeumban (IMM).

Magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepelik a szecesszió világnapját, amely a Réseau Art Nouveau Network nemzetközi szecessziós szervezet hivatalos programjai közé is bekerült - emlékeztet az IMM által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A hazai rendezvények kiemelt helyszíne, az Iparművészeti Múzeum egész napos rendezvénnyel vesz részt a világnap megünneplésében, az idei évben a tánc, a mozgáskultúra, a szecessziós formákban rejlő mozgás és ritmus felől közelítve a korszak művészetéhez.

Az IMM szombatra városi és épületsétákat hirdet, de a látogatók tudományos előadásokon is elmélyülhetnek a szecesszió művészetében.

A múzeum üvegcsarnokában szerpentintánc-bemutatón vehetnek részt az érdeklődők, míg a múzeumpedagógia ékszerkészítő alkotóműhellyel, zenés-játékos tárlatvezetéssel és felfedező játékkal várja a közönséget.

(MTI)