2023.07.03.
Janus Pannonius Múzeum

Wellmann-díjat kapott Gál Éva

2023.06.28.
Janus Pannonius Múzeum

Elragadó éjszaka a pécsi múzeumokban

2023.04.05.
Janus Pannonius Múzeum

A fővárosba utaznak a Csontváry-festmények

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Janus Pannonius Múzeum - Pécs
Cím: 7621, Pécs Káptalan utca 5.
Telefonszám: (72) 514-040
Nyitva tartás: K-V 10-18 (csak előzetes bejelentkezéssel)
2017.01.18.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Másfél milliárd forintos beruházással újul meg a pécsi Janus Pannonius Múzeumnak (JPM) a város főterén található régészeti kiállítótere - közölte Őri László, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott fejlesztés keretében egy integrált múzeumi központot alakítanak ki, amely Pécset a középpontba állítva elsősorban régészeti kiállításként fog funkcionálni, de kiegészül majd helyi néprajzi és várostörténeti elemekkel is - részletezte.

Őri László ismertetése szerint a Pécs történetét az őskortól napjainkig bemutató tárlatot a JPM munkatársai állították össze a kor igényeinek megfelelő, interaktív szemléltetési eszközök beépítésével. A tervek szerint a Széchenyi téri felújított épületben kaphat helyet a pécsi értéktár-kiállítás is.

A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen bővülnek a múzeum program- és kiállításszervezési lehetőségei - hangsúlyozta az alpolgármester.

A városvezető kitért arra is, hogy a tervezők kiemelten foglalkoztak a turisták igényeivel, ezért a beruházás során a létrejövő fogadócsarnokba kerül a JPM kiállításait, valamint a város által kínált további turisztikai attrakciókat bemutató információs pont is.

Őri László az MTI kérdésére azt mondta: a kivitelezési közbeszerzést várhatóan még őszig kiírják és még idén megindulhat az egy évig tartó kivitelezés.

(MTI)