2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.12.02.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Mozart Requiem című művének előadásával emlékeznek a zeneszerző halálának 225. évfordulójára december 5-én a Budapesti Belvárosi Főplébánia Templomban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint Mozart gyászmiséjének különös kapcsolata van a templommal, ugyanis a zeneművet itt mutatták be először Magyarországon 1801-ben a Gyulai huszárezred elhunyt katonáinak emlékére. Azóta a halottak napi szertartások keretében rendszeresen felcsendül a darab a templomban, idén pedig koncertszerű előadásként élvezheti a közönség három másik egyházzenei alkotással együtt.

A december 5-i lesz az első hangverseny, amely a kívül-belül megújult és régészetileg feltárt Főplébánia Templomban rendeznek meg. A két éven keresztül zárt kapuk mellett folyó feltárások eredményeként látható ma az altemplomban feltárt római erődrendszer és az eredeti román templombelső is.

A koncerten az Etunam Vegyeskar, a Monarchia Szimfonikus Zenekar és operaházi szólisták működnek közre Virágh András Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével - áll a közleményben.

(MTI)