2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Országos Széchényi Könyvtár - Budapest
Az Országos Széchényi Könyvtár Múzeuma a Budavári Palota F épületében található.
Cím: 1014, Budapest Budavári Palota, F épület
Telefonszám: (1) 224-3742
Nyitva tartás: K-Szo 9-20
2016.11.29.
hír, könyvtártudomány
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az OSZK könyvkiadóként is jelen van évek óta a hazai szellemi életben. Az évente megjelenő 26–30 különböző kiadvány most közös internetes felületen is elérhető, illetve megrendelhető.

Az OSZK könyvkiadóként is jelen van évek óta a hazai szellemi életben. Az évente megjelenő 26–30 különböző kiadvány most közös internetes felületen is elérhető, ill. megrendelhető. Jelenleg a 2011 és 2016 között megjelentetett monográfiák, tanulmánykötetek, díszalbumok, folyóiratok és más kiadványok tekinthetők meg a szolgáltatásban, de rövidesen a korábbi évek kötetei is felkerülnek. Az oldal az elkövetkezendőkben folyamatosan bővül a legújabb kötetek bemutatásával is. Az oldal kereső felülete lehetőséget nyújt, hogy az érdeklődő válogasson a megjelenés dátuma és a kiadvány kategóriája szerint is.

„Az OSZK mint Könyvkiadó hosszú évek óta rangos kiadványokkal van jelen a hazai könyvpiacon. Évente mintegy 26-30 kiadványunkat az intézmény páratlan állományára és munkatársai szaktudására építve, önállóan vagy neves hazai és nemzetközi kiadókkal karöltve jelentetjük meg, széles spektrumot átfogva: hasonmás kiadásokat, díszalbumokat, konferencia- és tanulmányköteteket, könyv-, sajtó- és művelődéstörténeti szakmunkákat, hézagpótló bibliográfiákat és kiállítási katalógusokat egyaránt kiadunk.

A kiadványok elsődleges célja az intézményi tudományos kutatások eredményeinek közzététele, de ezek mellett szükségessé teszi a nemzeti könyvtár országos feladataiból adódó egyedi bibliográfiai és szakkönyvtári tevékenység, illetőleg a gazdag múzeumi/ gyűjteményi háttér. A szakkönyvtári feladataink, valamint az intézményi hungarika-kutatások az OSZK páratlan kincseinek hasonmás kiadásait is több esetben igénylik, ugyanakkor a nemzeti könyvtár több rangos periodikát és egy bilingvis intézményi évkönyvet is jegyez.


Az új aloldal felülete itt érhető el, s a felhasználóbarát kialakítás szempontjait figyelembe véve a keresőfelülettel indít a lap:
http://www.oszk.hu/kiadvanyok
Boka László