2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2016.09.28.
Koreai Köztársaság Nagykövetsége - Koreai Kulturális Központ
hír, képzőművészet, Korea
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
2016. október 1. és 31. között ’A koreai kalligráfia felfedezése’ címmel a Távol-Keleten több évezredes hagyománnyal bíró művészeti ág eddig nem látott részletességgel mutatkozik be a Koreai Kulturális Központ kiállítóterében. Az ingyenesen látogatható időszakos kiállításon Kim Byeong-gi kalligráfus mester negyven alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

Kim mester amellett, hogy az egyik legismertebb koreai kalligráfus és a hagyományos művészetek ezen ágának kutatója, a Jeonbuk Kalligráfiai Biennálé tiszteletbeli elnökeként is rengeteget tett már azért, hogy ez a gyönyörű hagyomány mind hazájában, mind szerte a világon ismert legyen és fennmaradhasson. Jelen kiállítás remek lehetőséget teremt arra, hogy a koreai tradicionális művészetek ezen kiemelkedő színfoltja szélesebb körben megismerhetővé válhasson, és a kalligráfia esztétikáját minnél többen megcsodálhassák. A kiállítás révén kikristályosodhatnak a távol-keleten egyébként sok országban művelt kalligráfia kifejezetten koreai sajátosságai, azok a karakterisztikumok, amelyek a koreai kalligráfiát megkülönböztetik a környező népek hasonló művészetében látható jellegzetességeitől.

A kiállítás a II. Koreai Kulturális Fesztivál programjai között nyílik meg 2016. október 1-jén 19 órai kezdettel egy fergeteges színpadi show keretein belül. Kim mester a MOM Sport rendezvénycsarnokának színpadán óriási méretű, hagyományos technikával készült papírtekercsen demonstrálja majd a kalligráfiában rejlő elemi erőt és szépséget. Az ELTE Koreai Tanszékén pedig a koreai és kínai írásjegyek és írásművészet közötti különbségekről tájékozódhatnak majd az érdeklődő hallgatók egy speciális kurzus keretein belül október 4-én.


Kiállító művész: Kim Byeong-gi (김병기)

Helyszín: Koreai Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.)

Nyitvatartás: H-P 9:30-18:00, Sz 9:30-12:00 V zárva

A belépés ingyenes.