2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.08.18.
Móra Ferenc Múzeum
hír, Ókor, régészet, Római kor, történelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Augusztus 20-án, szombaton kedvezményesen látogatható a szegedi Pompeji-kiállítás. A nemzeti ünnep apropóján az érdeklődők kedvezménnyel tekinthetik meg a tárlat három helyszínét: a Móra Ferenc Múzeumot, a Fekete házat és a Kass Galériát egészen 20 óráig.
Pompeji, Poszeidon
Kedvezménnyel várja a nemzeti ünnep apropóján látogatóit a Móra Ferenc Múzeum: augusztus 20-án féláron válthatóak meg a Pompeji-kiállítás mindhárom helyszínére érvényes sétálójegyek. A belépők a Móra-múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában is érvényesek, a kiállítóhelyek ezen a napon egészen 20 óráig nyitva tartanak.

A Móra Ferenc Múzeumban magát a Vezúv kitörését és Pompeji katasztrófáját mutatják be: eredeti gipszöntvényt és lenyűgöző freskókat, márványszobrokat is láthatunk. A Fekete házban eredeti gladiátorsisakokat, lábvérteket állítanak ki, emellett az étkezéssel, temetkezési szokásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. A Kass Galériában pedig az ókori Római Birodalommal és Pompeji-jel kapcsolatos grafikákat, festményeket mutatnak be.