2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.08.18.
Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.
hír, művelődés, szabadidő, történet, turizmus, vártörténet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nem csak Gyula leglátogatottabb kiállítóhelyei, de a „kisebb” múzeumok is jobban teljesítenek ebben az évben. Van, ahol 30 százalékkal is többen jártak idén a tavalyihoz képest.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Jól érezhetően emelkedett a látogatószám 2015-höz képest az idei év első hét hónapjában Gyula kiállítóhelyein. Arról folyamatosan szóltak hírek, hogy a március közepén átadott Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot a látogatószáma az ország legjobbjai közé emeli. A többek közt a kastélyt is üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. örömére azonban a többi tagintézmény is jobban teljesít a tavalyinál.

Dombi Ildikó ügyvezető igazgató közlése szerint a dualizmus kori Magyarország vidéki polgári életét egyedülálló módon bemutató Ladics-házban és a gyulavári születésű, Kossuth-díjas festőművész alkotásait elénk táró Kohán Képtárban mintegy 20-20 százalékos látogatószám bővülés történt 2016 első hét hónapjában az elmúlt év hasonló időszakához képest. Még jobban teljesített az Erkel Ferenc Emlékház, ahol hozzávetőleg 30 százalékkal fordult meg több érdeklődő. A szakember szerint ebben az eddiginél markánsabb online jelenlét, illetve a tudatos marketing- és kommunikációs tevékenység is szerepet játszik.

Remekel az ország leglátogatottabb várai közé tartozó gyulai erődítmény is. Az egyébként hagyományosan jól teljesítő vármúzeumba 2015 első hét hónapja közel 36 ezer vendéget hozott – ez a szám idén a tíz százalékot meghaladó mértékben, 40 ezer fölé emelkedett.

Az Almásy-kastély is köszönthette már a 35 ezredik vendégét. Az amúgy fej-fej mellett teljesítő vár és kastély közötti különbséget utóbbi két és fél hónappal rövidebb nyitva tartása adja.