2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.07.22.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Augusztus 1-jén kezdődik az ország leghosszabb, a szervezők szerint legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán, a három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az augusztus 20-áig tartó Kolorfesztiváloknak köszönhetően ismerőssé válnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város eddig ismeretlen arcai, és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik, mindezt megfűszerezik sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a "Tekerj bele Te is!" rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival kezdődik, a programok nagy része idén is ingyenesen látogatható.

A szervezők emlékeztettek arra, hogy az idei év a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal rendezik meg a Barcikai Bormustrát, míg a korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül a város. Ezúttal óriás kötött sál, suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének behorgolását követően a "Tekerj bele Te is" akcióban egy közel 1500 kilogrammos, mintegy 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv.

A fesztivál zenei palettáján a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János "Piramis évek" formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere, Mága Zoltán és vendégeinek nagykoncertje szerepel.

(MTI)