2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

Várkert Bazár - Budapest
Cím: 1014, Budapest Ybl Miklós tér 2-6.
Telefonszám: (1) 225-0554 /292
Nyitva tartás: K-V 10-18
Neoreneszánsz Kert: H-V 10-18
2016.05.27.
Várkert Bazár
hír, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Izgalmas nemzetközi produkciókkal és a műfaj legjobb itthoni előadóival jelentkezik Budapest friss zenei fesztiválja, a tisztán vokális, de térben, időben és műfajban szerteágazó zenéket felvonultató Budapest A Cappella Fesztivál. A program a Hangvető szervezésében, a Dunapest kortárs összművészeti fesztivál részeként lesz látható – a fesztivált támogató – Várkert Bazár Öntőház udvarán, június 17-19 között.

Könnyed nyár esti szórakozást ígér Budapest zenei fesztivál kínálatának egy friss gyöngyszeme, a hangszer nélküli énekes zenéket felsorakoztató Budapest A Cappella Fesztivál. A tavaly hagyományteremtő szándékkal indult rendezvény - a nagy érdeklődés miatt - időben is, programban is bővült. Az immár három napig tartó esemény a hazai fellépők mellé nemzetközi együtteseket is kínál.

A fesztiválon fellép a finn Tuuletar, mely meggyőző bizonytéka annak, hogy a természetközeli finn hagyományból is születhet valami igazán vagány és városi. Akinek már volt szerencséje a bolgár többszólamú énekléshez, az tudja, milyen átható és különleges ez a hozzánk egyszerre közeli, mégis vonzóan más dallamvilág. Ezt képviseli hűen és tehetséggel az Abagar, négy fiatal énekesnő képzett hangján megszólaltatva. Az éneklés öröme hatja át Vusa Mkhaya, a Bécsben élő, zimbabwei származású énekes-dalszerző zenéjét. Grúziából érkezik és hozza el nekünk különleges grúz polifonikus ének csodáját az Alaverdi, míg a svéd Kongero négy énekesnőjének előadása bepillantást ad a svéd népdalok többnyire kedvesen indázó, néha visszafogottan melankolikus világába. A zárónap sztárvendége Mamadou Diabaté, aki elsősorban a 13. századig visszanyúló griot hagyomány modern mestere, dalaiban Mali zenei hagyományát szólaltatva meg.

Természetesen az a cappella műfaj itthoni képviselői is fellépnek majd a fesztiválon, így érkezik a hazai a cappella pop kiemelkedő együttese, a Fool Moon, de fellép a több mint tíz éve magas színvonalon alkotó Jazzation, valamint a Romengo együttes is, melynek koncertjén Lakatos Mónika mágikus hangja és az autentikus szatmári oláh zene alkot csodás egységet.