2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2016.05.25.
Skanzen Press
díjak, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Pulszky Károly-díjat vehetett át Dr. Sári Zsolt, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársa a 21. Múzeumok Majálisa rendezvényen május 21-én. A Pulszky Károly-díj azon 40 év alatti muzeológusoknak, restaurátoroknak és közművelődési szakembereknek adható, akik irányító, elméleti vagy gyakorlati munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széles körű társadalmi népszerűsítéséhez.
Dr. Sári Zsolt

Dr. Sári Zsolt 1997-ben kezdte pályáját a szolnoki Damjanich János Múzeumban, 2001 óta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársa. Muzeológusként, tudományos titkárként, majd tudományos és ismeretátadási igazgatóként dolgozott a múzeumban, jelenleg pedig főigazgató-helyettesi pozíciót tölt be.

Több, mint egy tucat hazai és nemzetközi kiállítás kurátora volt, és jelentős nemzetközi kutatási programokba kapcsolta be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot. Számos önálló kötet, tanulmány szerzője. Munkásságának köszönhetően a magyarországi skanzenológia módszertanában új irányok honosodtak meg, és megfogalmazta a hazai kortárs muzeológia, valamint a néprajztudomány 21. századi megújításának alapvetéseit.

Tagja a Magyar Néprajzi Társaságnak, az ICOM-Magyar Nemzeti Bizottság elnökségének, a Szabadtéri Múzeumok Európai Szövetségének. A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület Fiatal Muzeológus tagozatának alapítója, több cikluson keresztül volt tagja a társaság választmányának, majd nyolc éven keresztül főtitkáraként tevékenykedett. Aktív szervezője az Év kiállítása pályázatnak, illetve a társaság éves szakmai konferenciáinak.