2023.07.03.
Janus Pannonius Múzeum

Wellmann-díjat kapott Gál Éva

2023.06.28.
Janus Pannonius Múzeum

Elragadó éjszaka a pécsi múzeumokban

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

Janus Pannonius Múzeum - Pécs
Cím: 7621, Pécs Káptalan utca 5.
Telefonszám: (72) 514-040
Nyitva tartás: K-V 10-18 (csak előzetes bejelentkezéssel)
2016.05.24.
Janus Pannonius Múzeum
hír, könyvbemutató, rendezvény, régészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Számos érdeklődőt vonzott megnyitása óta a „Nagyító alatt a pénz” – Érem- és kincsleletek Baranya megyében című időszaki tárlat a Múzeum Galériában. Nemrég megjelent a kiállítás katalógusa, amely az érdeklődőknek segít eligazodni Baranya megye érem- és kincsleleteinek történetében.
Érem- és kincsleletek Baranya megyében
Pécs város és Baranya megye területéről máig 75 kincs-, illetve éremlelet ismert a bronzkor és a kora újkor közötti időszakokból, amelyek tematikus bemutatása korábban még sohasem történt meg. Ezért is egyedülálló a „Nagyító alatt a pénz” című tárlat.

A minap megjelent kiadványban a kiállításhoz kapcsolódóan, történeti keretek közé ágyazva, katalógusszerűen szerepelnek az eddig Baranya megye területén előkerült érem- és kincsleletek a késő bronzkor időszakától a 18. század elejéig. Az 56 oldalas katalógus – mely az első ilyen jellegű, összefoglaló munka – számos illusztrációval, tárgyfotóval rendkívül izgalmas képzeletbeli történelmi utazást tesz lehetővé a letűnt századok hagyatékában.

A kiadványt forgatva nemcsak a történelmi korokról kapunk rövid áttekintő összegzést, hanem az egyes leletegyüttesekről is megtudhatunk eddig nem vagy kevéssé ismert kulisszatitkokat.

A „Nagyító alatt a pénz” című kiállítás a hónap végéig még várja a látogatókat kedd és vasárnap között 10-18 óráig.

A kiadvány 1200 Ft-os áron megvásárolható a helyszínen (Pécs, Káptalan utca 4. – Múzeum Galéria) május 31-éig.