2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1088, Budapest Múzeum körút 14-16.
Telefonszám: (1) 338-2122
Nyitva tartás: K-V 10-18
2016.04.18.
fizika, hír, kémia, matematika
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az idén először magyar startup vállalkozások bemutatója, valamint középiskolás diákok projektjei is várják az érdeklődőket csütörtökön és pénteken a Föld napja és a VI. Tudományfesztivál közös programsorozatán a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
Tudományfesztivál a Nemzeti Múzeumban
A programban interaktív foglalkozások, kalandpálya, gasztrotanösvény és vadnyompárosítás is szerepel. Kancsár Mónika, a program főszervezője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta: az utóbbi programelemmel az erdészetek készülnek, amelyek az idén először vesznek részt a Földművelésügyi Minisztérium Föld napja-rendezvényén. A gyerekeknek bemutatják az állatok erőben talált lábnyomát, és az ő feladatuk felismerni, hogy melyik vadnyom melyik állathoz tartozik.

Elmondta: a Föld napja és a VI. Tudományfesztivál küldetése, hogy a természeti értékeket bemutassák az érdeklődőknek.

Az eseménysorozat célja, hogy felhívják a figyelmet a Föld állapotára, a környezettudatos magatartás gyakorlására, az élővilág sokszínűségére és annak fenntartására, a természeti kincsek és a nyersanyagok takarékos felhasználásra, valamint a hulladékokból kinyerhető másodnyersanyagok hasznosítására.

A szervező kiemelte: számtalan program várja az érdeklődőket. Mint sorolta, a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei a természeti kincseket mutatják be a Nemzeti Parkok és az erdészetek programjain keresztül.
A nemzeti parkok ökoturisztikai kínálatukat mutatják be, az állami erdészetek az erdők növény- és állatvilágába engednek betekintést a résztvevőknek.

Elmondta: az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál meg lehet nézni, hogy hogyan készül az időjárás-előrejelzés, emellett kalácssütés és virágkötészet is várja az érdeklődőket.

Mint hozzátette, emellett a tudományfesztiválon bemutatják azokat az újdonságokat, innovatív megoldásokat, amelyek szintén a környezetvédelmet, illetve a fenntartható fejlődést szolgálják.

A Föld napját 1970 március 21-én ünnepelték először, Magyarország 1990-ben csatlakozott az eseményhez. A Föld napja rendezvényt 2014 óta kötik össze a Tudományfesztivál eseménysorozatával. A rendezvényen részt vesznek egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok és a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei.

(MTI)