2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer
Nyári utcarészlet a skanzenből - a szegedi napsugaras házzal
Cím: 6767, Ópusztaszer Szoborkert 68.
Telefonszám: (62) 275-133 /103, (62) 275-133 /104
Nyitva tartás: IV. 1 -X.31.: K-V 10-18

XI.1-III.31.: K-V 10-16
2015.11.19.
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
biológia, hír, madártan, múzeumpedagógia, művelődés, szabadidő, oktatás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Madárbarát Napot tartott a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola két csoportjának az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Puszta Háza szervezésében.
Madárbarát nap az Ópusztaszeri Emlékparkban
A gyerekeket Tokody Béla, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa vezette be a téli madáretetés rejtelmeibe. Ezt követően a Múzeumpedagógiai csoport segítségével többféle madáretetőt is készíthettek a gyerekek, természetesen mindezt az újrahasznosítás jegyében pet palackból, tojástartóból és WC-papír gurigából. Remek alkalom volt ez arra, hogy az iskolások betekintést nyerhessenek kicsit a környezet és természetvédelem ezen részébe, és hogy hasznosat alkossanak.

A foglalkozást követően a csoport megnézett Magyarország történelméről két 3D-s filmet is a Látogatóközpont vetítőtermében, majd sétáltak egyet a csodás őszi időben. A csoport nagyon élvezte a napot, csak azt sajnálták, hogy a Feszty-körkép megtekintése után már nem jutott elég idő minden pecsétet összegyűjteni a Vándorkönyvbe.

Az Emlékpark reményei szerint a Madárbarát Nap csak a kezdete volt egy olyan programsorozatnak, amely során az iskolások nemcsak történelmi tudásunkat, hanem környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteiket is elmélyíthetik.

Ez az esemény is bizonyítéka annak, hogy az Emlékpark egész évben látogatható, bárki számára tartalmas kikapcsolódást nyújtva.