2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2023.06.28.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Július 1-jén indul a PIM KertLabor

2023.06.02.
Petőfi Irodalmi Múzeum

Egy kényelmetlen ember élettörténete

Petőfi Irodalmi Múzeum - Budapest
© Petőfi Irodalmi Múzeum<br>A múzeum épülete
Cím: 1053, Budapest Károlyi u. 16.
Telefonszám: (1) 317-3611
Nyitva tartás: K-V 10-18
2015.11.13.
díjak, hír, irodalom, zene
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Baranyi Ferenc költő, műfordító, Keres Emil színművész, Maurer Dóra grafikus, Snétberger Ferenc zeneművész, Szabó István nádudvari nyugalmazott termelőszövetkezeti-elnök és agrárpolitikus, valamint Ungvári Tamás író és irodalomtörténész kapja az idei Hazám-díjakat, a XXI. Század Társaság elismerését november 14-én, szombaton nyújtják át a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) dísztermében.
Az elismerés idei kitüntetettjei
A szervezet MTI-hez eljutatott közleménye szerint immáron tizenötödik alkalommal odaítélt díjban posztumusz részesül a 2015 júliusában elhunyt Ferenczi Krisztina színművész, író és újságíró is.

A XXI. Század Társaság 2001-ben alapított díja József Attila Hazám című "jelképi erejű és értékű" verséről kapta a nevét. Az elismeréssel a szervezet kuratóriuma olyan személyiségeket tüntet ki, akik értékőrző és értékteremtő életművükkel mutatnak példát - olvasható a közleményben.

A Hazám-díj kuratóriumának elnöke Vámos Tibor akadémikus, Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Romsics Ignác történész, Spiró György író, Varga Gyula közgazdász, valamint a XXI. Század Társaság elnöke, Kocsis András Sándor.

Az elismerést ez elmúlt években olyan neves személyiségek vehették át, mint Fischer Iván karmester, Törőcsik Mari színművész, Rubik Ernő feltaláló és Ranschburg Jenő pszichológus.

A szombati díjátadón Galkó Balázs színművész, Balázs János zongoraművész és Kállai Ernő hegedűművész fognak közreműködni, köszöntőt mond Varga Gyula és Galkó Balázs, aki Juhász Ferenc szavait fogja tolmácsolni a résztvevőknek - áll az esemény meghívójában.

(MTI)