2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer
Nyári utcarészlet a skanzenből - a szegedi napsugaras házzal
Cím: 6767, Ópusztaszer Szoborkert 68.
Telefonszám: (62) 275-133 /103, (62) 275-133 /104
Nyitva tartás: IV. 1 -X.31.: K-V 10-18

XI.1-III.31.: K-V 10-16
2015.11.13.
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
festészet, hír, iparművészet, képzőművészet, tűzzománcozás
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Közös programot szervezett a Magyar Világtalálkozót szervező Panoráma Világklub és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A rendhagyó ünnepi összejövetelen Dr. Kesztyűs Ferenc alkotását, a „Szegedi Dóm szobrokkal” című tűzzománc-kerámia festményét adták át a nagyérdeműnek, amelyet a festő a kiállítóhelynek ajándékozott.
Dr. Kesztyűs Ferenc: a Szegedi Dóm szobrokkal
Dr. Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes képzőművész, művésztanár. A tűzzománc-kerámia és a szilikon művészfesték kifejlesztője. A művész 45 éve működteti magániskoláját, valamint hazai és külföldi művésztáborokat vezet. Az olaszországi anconai nemzetközi grafikai és humor biennálén háromszor tüntették ki ezüstéremmel. Itt és más nemzetközi kiállításokon, Havannában nemzetközi bronzérmet, Montrealban, Guadalajaraban (Mexikó), Gabrovoban (Bulgária), és Prágában számos diplomát kapott. Évek hosszú sora, mióta szoros kapcsolatban áll a Panoráma Világklubbal, a külhoni magyarságot összekapcsoló szervezettel. Rajtuk keresztül, az ausztráliai világklub szervezésében is állandó kiállításával szórakoztatja a művészet iránt érdeklődő közönséget a távoli kontinensen. Immáron első országgyűlésünk helyszínén is látható egyik képe, a „Szegedi Dóm szobrokkal” című tűzzománc-kerámia festmény. A domborműhöz hasonlatos képen Szeged jelképei szerepelnek, többek között a szegedi Dóm, a belvárosi Dankó-, és Dugonics-szobor, illetve a Kalapos nő a klinikák melletti Tisza-parti sétányról. A nagylelkű felajánlás innentől télen-nyáron megtekinthető a Feszty-körképnek is helyet adó Rotunda épületben.

Kertész Péter, az ópusztaszeri Emlékpark igazgatója ünnepi beszédében Dr. Kesztyűs Ferenc életművét méltatta. Megnyitójában külön kiemelte, hogy Kesztyűs Ferenc felajánlása nemcsak művészi, hanem turisztikai értékkel is bír a dél-alföldi kiállítóhely számára. A témája igaz, hogy közvetlenül nem illeszkedik az Emlékhely tematikájához, de helye van itt nálunk – fogalmazott az igazgató. A Rotundán belül, a Tourinform iroda mellé került a kerámia, oda ahol évente több százezer ember megfordul. Így, aki ide betér, egy látképet kaphat Szegedről. Az ország egyik legnagyobb városát bemutató alkotás vendégeinknek arról ad hírt, hogy érdemes és fontos felkeresni Szegedet – zárta gondolatait. Az Emlékpark igazgatója mellett még Hegedűs Tünde festőművész, Dr. Tanka László a Panoráma Világklub elnöke és Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja beszélt Kesztyűs Ferenc munkásságáról a jelenlévőknek.