2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Várkert Bazár - Budapest
Cím: 1014, Budapest Ybl Miklós tér 2-6.
Telefonszám: (1) 225-0554 /292
Nyitva tartás: K-V 10-18
Neoreneszánsz Kert: H-V 10-18
2015.10.16.
Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Új kiállítás nyílt a Várkert Bazárban: a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) együttműködéséből született tárlat a hatvanas évek közepétől haláláig Párizsban dolgozó Csernus Tibornak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar festőművészének állít emléket. A nagyközönség számára újra megnyitott műterem október 16-ától látogatható.
Csernus Tibor alkotása
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2009 tavaszán hozta haza Franciaországból Csernus Tibor képzőművészeti hagyatékát, de a festmények és rajzok százai mellett hazakerült a párizsi műterem berendezése is, melyet a művész örököse azzal a céllal adományozott az Alapítványnak, hogy egy, az eredeti műterem hangulatát és miliőjét idéző emlékműtermet rendezzen belőle. A Várkert Bazár Testőrpalota (Északi Palota) 3. emeletén berendezett állandó kiállítással a látogató bepillantást nyerhet nemcsak Csernus Tibor mindennapjainak legszűkebb környezetébe, hanem rajta keresztül megismerkedhet a páratlan életmű tárgyi hátterével is.

Az enteriőr a párizsi Bateau-Lavoir művészház első emeletén berendezett műterem hangulatát idézi fel használati tárgyaival, bútoraival és munkaeszközeivel együtt. A festmények mellett az érdeklődők olyan személyes relikviákkal találkozhatnak, mint a művész kedvenc repülőgépmodelljei, festőállványa, vagy az utolsó években használt gurulós festőszéke. Csernus több mint fél évszázados életműve nemcsak a magyar, hanem az egyetemes képzőművészetben is meghatározó szerepet tölt be: mindez szinte tapintható a festő újra berendezett műtermében, mely hagyatékának személyességével, közvetlenségével hozza közelebb a befogadót Csernus Tibor művészetéhez.
Kapcsolódó kiállítás
Csernus Tibor alkotása
Az enteriőr a párizsi Bateau-Lavoir művészház első emeletén berendezett műterem hangulatát idézi fel használati tárgyaival, bútoraival és munkaeszközeivel együtt. A festmények mellett az érdeklődők olyan személyes relikviákkal találkozhatnak, mint a művész kedvenc repülőgépmodelljei, festőállványa, vagy az utolsó években használt gurulós festőszéke. tovább