2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Várkapitányság Nonprofit Zrt. - De la Motte-Beer-palota - Budapest
De la Motte-Palota, Budapest, enteriőr
Cím: 1014, Budapest Dísz tér 15.
Telefonszám: (30) 580-1417
Nyitva tartás: A meghirdetett programokon tart nyitva.
2015.09.11.
Örökség Kultúrpolitikai Intézet
hír, Kulturális Örökség Napjai, műemlékvédelem, örökségvédelem, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Téglák közt lakó évszázadok” címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szeptember 10-én a De la Motte – Beer-palotában. A beszélgetés témája az épített örökségvédelem volt, amelynek bemutatása és jelentőségének kiemelése a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat egyik legfontosabb célja.


Ghyczy Gabriella, a Kulturális Örökség Napjai programsorozat országos koordinátora bevezető előadásában ismertette az eseménysorozatot: részletesen beszélt a célkitűzésekről és az évről évre változó tematikáról is. Elmondta, hogy az eredetileg Nyitott kapuk néven induló rendezvények során Európa-szerte nyitottak meg az év többi részében nem látogatható, de épített örökségünk fontos részét képező intézményeket, épületeket a nagyközönség számára. Országos koordinátorként, az összes hazai résztvevő intézményre rálátva a vidéki kincseket ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: „Egy-egy kis tájházban mindig lehet látni, hogy a vendéglátó mennyire örül a vendégeknek, és aki elmegy oda, az gazdagabb lesz.”

Az Aquincumi Múzeum művelődésszervezője és PR-szakértője, Csépányi Andrea a KÖN-ben rejlő különleges lehetőségekről beszélt: „Ezek a napok arról szólnak, hogy a látogatók számára a belépés ingyenes, ám ugyanúgy mindent megtekinthetnek, mint egy átlagos nyitvatartási rendű napon” – mondta. Aquincum, hasonlóan minden más résztvevő intézményhez, még több érdeklődőnek tud ilyenkor maradandó élményt szerezni.