2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.09.03.
COMPRESS – Bécs Város Képviseleti Irodája
formatervezés, gazdaság, hír, ipar, iparművészet, nehézipar, villamosenergia
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A szürke, sötét őszi hónapok beköszöntével éppen a fényt állítja legújabb kiállítása középpontjába a bécsi Hofmobiliendepot. A Lightopia című tárlat a dizájntörténelem híres világítótesteit, lenyűgöző installációkat és a jövő vízióit vonultatja fel.

2015. szeptember 16-ától látható a bécsi Hofmobiliendepotban a német Vitra Design Museum és a lisszaboni Fundacao EDP kiállítása, a Lightopia. A tárlat keretében Wilhelm Wagenfeld, Achille Castiglioni, Gino Sarfatti és Ingo Maurer olyan korszakalkotó alkotásait nézhetik meg a látogatók, amelyeket eddig még soha nem mutattak be Ausztriában.

A 2016. január 10-éig nyitva tartó kiállítás lenyűgöző áttekintést nyújt a fénydizájn múltjáról és fejlődéséről az ipari forradalom kezdetétől egészen a jövőt meghatározó víziókig. Olafur Eliasson, a Troika, a Front Design, Joris Laarman, a realities:united és mischer’traxler alkotásai jól szemléltetik a fényszobrászatban rejlő lehetőségeket.

A Lightopia az első olyan átfogó kiállítás Ausztriában, amely kultúrtörténeti kontextusban mutatja be a fénydizájnban az elmúlt években bekövetkezett radikális változásokat.