2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Thorma János Múzeum - Kiskunhalas
A múzeum épülete
Cím: 6400, Kiskunhalas Köztársaság utca 2.
Telefonszám: (77) 422-864
Nyitva tartás: III.1-XI.30.: K-Szo 9-17
2015.08.31.
hír, muzeológia, múzeumpedagógia, művelődés, szabadidő, oktatás, régészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A kiskunhalasi Thorma János Múzeum 6750 eurót nyert a Visegrádi Alap támogatásával a „Muzeológia a gyakorlatban” című pályázatára. A projektben a kiskunhalasi múzeumon kívül Csehországból a Hodonini Masaryk Múzeum, Lengyelországból a Novy Sacz-i Területi Múzeum, Szlovákiából a Pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának Régészeti Tanszéke, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Régészeti Tanszéke vesznek részt.

A projekt két részletben valósul meg: 2015. szeptember 1-3. között a résztvevő országok képviselői Kiskunhalason egy találkozón vesznek részt, melyen a muzeológusok megismerkednek egymással, a műhelyszeminárium keretében a résztvevők bemutatják saját intézményüket. Számukra a szervezők bemutató múzeumpedagógiai órát tartanak, illetve sor kerül a Kiskunhalasi járás kulturális út néhány pontjának megtekintésére.

A projekt folytatásaként 2016 áprilisában a Thorma János Múzeum gyűjtőterületén végeznek a szakemberek régészeti feltárást.

A pályázat fő célja, hogy a résztvevő partnerek muzeológiai tapasztalataikat megoszthassák egymással annak érdekében, hogy a múzeumokról kialakult társadalmi kép fejlődjön. A szakmai tapasztalatcsere mellett a vidéki múzeumok szerepéről és feladatairól folytatnak diskurzust, melynek során a hosszú távú együttműködést alapozzák meg.