2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2015.08.26.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Egy múzeumlátogató kislány Jeruzsálemben eltört egy kétezer éves műkincset – majd köszönetet kapott érte.

A családjával a jeruzsálemi Izrael Múzeumba látogató kislány véletlenül eltört egy ókori üvegvázát, de még meg is köszönték neki, mert helyreállítva jobb lett, mint a baleset előtt.

A Háárec című izraeli lap szerdai száma szerint néhány nap múltán, kedden már ismét kiállították az értékes tárgyat, az ősi egyiptomi, főníciai, római és bizánci műkincsekből álló New York-i Robert és Renee Belfer- gyűjtemény egyik darabját.

A múzeum fél éve több tucat különleges ókori és középkori műtárgyat kapott az egykori birodalmak kiváltságosainak fényűző luxustárgyait bemutató időszakos kiállításra a világhírű New York-i műgyűjtőktől, ebből az alkalomból került a múzeum vitrinébe az értékes üvegváza.

A műtárgyat mintegy kétezer éve, a római korban készítették, és talpazatánál egy régen kijavított törés nyomai voltak, amelyeket ma már kevésbé lehet látni a minapi restaurálást követően.

A múzeum egyik dolgozója szerint egy tömeges szünidei családi látogatáson a kislány a vitrinhez tapadt, talán meg is rázhatta azt, mire a váza leesett állványáról és a régi ragasztás mentén kettétört. A múzeum restaurátorai vették kezelésbe a kincset, és tüntették el ügyesen a régi törés helyét.

(MTI)