2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Katona József Múzeum "Cifrapalota" Kiállítóhelye - Kecskemét
Cifrapalota, Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét Rákóczi út 1.
Telefonszám: (76) 480-776
Nyitva tartás: K-V 10-17
2015.08.19.
építészet, hír, könyvbemutató, rendezvény, Szecesszió, újkori művészet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
2015. augusztus 13-án - stílszerűen a „pávás” Díszteremben tartott ünnepség keretében - megjelent a Katona József Múzeum Cifrapalota című kötete.
A Cifrapalota c. kötet borítója
A 81. Hírös Hét hivatalos megnyitását nem sokkal előzte meg Kecskemét és a magyar szecessziós építkezés egyik emblematikus épülete: a Cifrapalota építés- és funkciótörténetének máig húzódó eseményeit magába foglaló mű bemutatója. A mostani kötet egy tervezett sorozat nyitó darabja.

A Dr. Lovas Dániel főszerkesztésében most indult új, két (magyar és angol) nyelvű, a kecskeméti főtér történeti épületeit bemutató képes-könyv fűzérben elsőként az 1903-ban átadott „városi bérpalota” históriája jelent meg.

A rangos Magyar Múzsa Könyvek égisze alatt gondozott, országos forgalomba is került színes kötet szerzői közül több fejezettel kiemelkedik ifj. Gyergyádesz László művészettörténész; szerzőtársai között Szabóné Bognár Anikó etnográfus, Dr. Wicker Erika régész s maga a művelődéstöténész-főszerkesztő jegyez.

A több mint száz oldal terjedelmű munka megjelenése egy régi igényt elégít ki s a nyár végi ünnepek sodrában igen jól szolgálja az idegenforgalom és az élő örökségvédelem céljait.
Olvasnivaló