2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2015.07.30.
hír, zene
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A K-pop, azaz a koreai pop legnagyobb csillagai, köztük Psy, valamint egyéb koreai hírességek, történelmi személyek és sportolók viaszmásait vonultatja fel az újonnan nyílt szöuli Grevin Museum.

A csütörtökön megnyílt panoptikumban nyolcvan világhírű személy, köztük harminc koreai híresség élethű másával találkozhatnak a látogatók. "Azért döntöttünk úgy, hogy Szöul legyen a Grevin Múzeum ázsiai terjeszkedésének első állomása, mert a város gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik" - mondta Dominique Marcel, a Grevin-múzeumokat működtető Compagnie des Alpes francia cég vezérigazgatója.

A dél-koreai főváros legfelkapottabb bevásárlónegyede mellett magasodó négyemeletes múzeumban tematikusan rendezték el a viaszbábukat. A népszerű koreai színészek replikái vörös szőnyegen köszöntik a látogatókat, mások egy televízióstúdióban serénykednek.

A Grevin Korea elnöke szerint ez a világ legnagyobb kiállítása, amely a koreai hullám, más néven hallyu - az 1990-es években indult kulturális jelenség, amely a dél-koreai kultúra, elsősorban a populáris kultúra külföldi terjeszkedését jelenti - legelső és jelenlegi csillagait is felvonultatja.

A hollywoodi sztárokkal ugyancsak interaktív környezetben találkozhatnak az érdeklődők. Brad Pitt és George Clooney egymás mellett állva figyeli a rulettező látogatókat, Robert De Niro egy sejtelmesen megvilágított bárban köszönti az érkezőket, Barack Obama amerikai elnök, II. Erzsébet királynő és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közös repülőgépen utazik.

A múzeum a legkorszerűbb hang- és fénytechnikákat alkalmazva igyekszik minél valóságosabb élményt nyújtani a látogatóknak. Az intézmény 450 ezer látogatóra számít évente és azt tervezi, hogy minden évben négy-öt hírességgel gyarapítja illusztris vendégseregét - írja a The Korea Herald hírportál.

A múzeum bejárása után a látogatók a viaszfigurák készítésének rejtelmeibe is beleshetnek és egy speciális szoftver révén saját arcuk viaszmását is elkészíthetik.

A Compagnie des Alpes Párizsban, Montréalban és Prágában is működtet Grevin viaszmúzeumot. Az elsőt a francia fővárosban nyitotta 1882-ben.

(MTI)