2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Várkert Bazár - Budapest
Cím: 1014, Budapest Ybl Miklós tér 2-6.
Telefonszám: (1) 225-0554 /292
Nyitva tartás: K-V 10-18
Neoreneszánsz Kert: H-V 10-18
2015.07.06.
Várkert Bazár
Csontváry Kosztka Tivadar, festészet, hír, hírességek, képzőművészet, kiállításmegnyitó, rendezvény
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ötvenkét év után újra nagyszabású kiállításon tekinthető meg Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) életműve Budapesten. A tárlatot 2015. július 5-én, Csontváry születésének 162. évfordulóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg, a megjelent vendégeket L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, és Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.
Csontváry: Magányos cédrus
A Várgondnokság Nonprofit Kft. szervezésében életre hívott tárlat a magyar festőzseni közel száz művét mutatja be a nagyközönségnek. A kiállítás egyedülállóságát adja, hogy a látogatók végre egy helyszínen láthatják Csontváry legmonumentálisabb, leghíresebb műveit, többek között a Baalbek-et, A magányos cédrust, illetve a Mária kútja Názáretben, valamint a Nagy Tarpatak a Tátrában című alkotásokat. A festmények az életmű jellemző motívumai mentén kialakított tematikus egységek láncára fűzve kerülnek a látogatók elé. Emiatt a tárlat bejárása kötött, de gazdagságát a képeken kívül interaktív eszközök, játékfilmes spotok, illetve Dér András riportfilmje növelik.

A megnyitón a Pannon Filharmonikusok vonósnégyesének előadását követően L. Simon László beszédében az évtized kiállításának nevezte a tárlatot. Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy Pécs város büszke arra, hogy közreműködésével létrejöhetett a szezon legjelentősebb kiállítása. Rávilágított a Csontváry-életmű transzcendens jegyeire, a képekből sugárzó küldetéstudatra, és reményét fejezte ki, hogy minél több fiatal is megtekinti a kiállítást.