2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2015.06.30.
hír, képzőművészet, Múzeumok Éjszakája, néprajz, rendezvény, régészet, történelem
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az adatok 80 százalékos feldolgozottsága alapján összesen mintegy 420 ezer látogatót vonzhatott az idei Múzeumok éjszakája, ez pedig új rekordot jelent - közölte Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kedden a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Múzeumok Éjszakája 2015
Hozzátette: a már beérkezett adatok szerint több mint 379 ezren vettek részt a Múzeumok éjszakáján országszerte, ebből 189 ezren Budapesten, 190 ezren pedig vidéken. Országosan 420 intézményben mintegy 2500 különböző program várta az érdeklődőket.

"Sikeresen zajlott az idei Múzeumok éjszakája" - hangsúlyozta Hoppál Péter, kiemelve, hogy a Szépművészeti Múzeum zárva tartása ellenére is mintegy 20 ezer fővel haladhatják meg a jövő hét végére várt végső adatok a 2014-es látogatói számot. Tavaly több mint 394 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton.

A fővárosban legtöbben, mintegy 11,5 ezren a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba látogattak el, a második legnépszerűbb helyszín a Magyar Nemzeti Múzeum volt, a harmadik leglátogatottabb budapesti intézménynek a Magyar Nemzeti Galéria bizonyult - mondta az államtitkár.

Vidéken a debreceni Déri Múzeum volt a legnépszerűbb, itt 9784 látogatót regisztráltak. A második leglátogatottabb vidéki helyszín az idei programsorozat kiemelt helyszíne, az egri Dobó István Vármúzeum lett, a harmadik helyen a székesfehérvári Szent István Király Múzeum végzett.

A sajtótájékoztatón hirdették ki a Múzeumok éjszakájához kapcsolódva először meghirdetett alkotói pályázatok eredményeit. A Te is eljönnél? című videó- és reklámspot-pályázaton az első helyezéssel járó nettó 400 ezer forintos fődíjat Frisch Bianka nyerte el budapesti programokat megörökítő alkotásával, míg a 200 ezer forintos második díjat Józsa Zsolt és Lázár Noémi szerezte meg Egerben készült videójukkal. A harmadik helyért járó 100 ezer forintos díjban Czetin Zoltán, Farkas Jenő, Huszár Judit és Riba Szabolcs részesült Sopronban készült közös anyagával.

A Te is így láttad? című fotópályázat közönségdíjasa Bárdos Tamás lett, aki a fertődi Esterházy-kastély Terézia lakosztályába nyert két főre szóló kétéjszakás pihenést.

Hoppál Péter elmondta, hogy rekordot döntött idén a Múzeumok éjszakája internetes oldalának látogatottsága is, csak a rendezvények ideje alatt 67 ezren kattintottak a www.muzej.hu weboldalra, míg a kampány időszakában az oldalt több mint 200 ezren tekintették meg. A növekvő terhelés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy jövőre megújult honlappal fogják várni az érdeklődőket.

Az államtitkár kitért arra is, hogy több mint 4600-an töltötték le a rendezvénysorozathoz kapcsolódó mobiltelefonos applikációt, a Múzeumok éjszakája Facebook-oldalának rajongói tábora pedig több mint 26 ezerre nőtt.

2016-ban június 25-én rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, a jövő évi rendezvénysorozat középpontjában a hősök, felfedezők és újítók állnak majd.

(MTI)