2023.06.02.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Védett Üzleteink Program

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest
A múzeum épülete
Cím: 1036, Budapest Korona tér 1.
Telefonszám: (1) 212-1245
Nyitva tartás: K-V 10-18
2015.05.22.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
díjak, hír, kereskedelem- és vendéglátóipar-történet, Múzeumok Majálisa, rendezvény, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új helyszínen történő magas színvonalú kialakításáért, folyamatos fejlesztéséért, az új állandó kiállítások kiemelkedő nívójú megvalósításáért részesült az „Év Múzeuma 2014” díjban.

A múzeum két költözés után, 2011-től a régi Óbuda központjában fogadja látogatóit. Az új környezet okozta új kihívásoknak sikerrel megfelelt a múzeum, ahogy ezt a tapasztalatok és a látogatószám növekedése is mutatja. A hely szellemében, Krúdy egykori otthonában irodalmi emlékhelyet rendeztek be, 2013/14-ben tíz év szünet után megnyitották profiluknak megfelelő két új állandó kiállításukat, ezzel ismét teljessé vált a múzeum.

Az új épületben több különböző méretű időszaki kiállítóteret alakítottak ki, melyekben a feladatkörüknek megfelelő időszaki tárlatok mellett fotó-, képző- és iparművészeti kamarakiállítások is láthatók.

Az intézményt a „mindennapi élet múzeuma”-ként is aposztrofálják, ezért kiemelt szerepük van a gasztronómia, a vendéglátás, a kereskedelmi és pénzügyi kultúránk fejlesztésében.

Múzeumpedagógiai kínálatukba tudományos tárlatvezetéseik és gasztronómiai foglalkozásaik mellé az országban az elsők között vezették be élő interpretációs programjaikat. Kiállításaik kivitelezésénél nagy hangsúlyt fektetnek az interaktivitás hagyományos és digitális elemeire, a terek felnőtt- és gyermekbarát szemlélet szerinti kialakítására, élményszerűvé tételére.

A szabadidőpiaci verseny szereplőjeként a Kultea keretében rendezett színházi előadások, koncertek, könyvbemutatók és borestek mellett tematikus családi napokkal, és mindig megújulni képes programkínálattal várják vendégeiket.

A múzeum munkatársai a díjhoz méltó módon a továbbiakban is mindent megtesznek azért, hogy tartalmas és színvonalas kiállításokkal és programokkal várják látogatóikat a jövőben is.