2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.04.25.
fejlesztés, hír, kultúrpolitika, Magyarország
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A zuglói képviselő-testület nem támogatja a budapesti Városligetbe tervezett új épületek megépítését, csak a meglévők felújítását. A testület csütörtökön határozatban foglalt állást a fejlesztésről.

Karácsony Gergely (PM), a XIV. kerület polgármestere az ülést követően azt mondta az MTI-nek: a 12 igen és 8 nem szavazattal elfogadott dokumentumban rögzítették, hogy támogatják a Ligetben a meglévő épületek felújítását, a közlekedés átszervezését, a park rendbetételét, de ellenzik az új épületek megépítését.

A polgármester kifogásolta, hogy a kormány eddig a megkérdezésük nélkül hozott döntéseket. Hozzátette: bár mostani határozatuk jogilag nem kötelezi a kormányt, politikai jelentősége van, hogy kifejtették, mit gondolnak. 

Tájékoztatása szerint a testületi ülésen részt vett Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, de nem tudta meggyőzni a képviselők többségét arról, hogy az új múzeumi épületek "bezsúfolása" nem eredményezné a terület jellegének erőteljes megváltozását és javítaná a zuglóiak életminőségét.

Karácsony Gergely kitért arra: a fejlesztéseknek más zuglói területeken - például Rákosrendezőn - örülnének, ugyanakkor úgy tartják, hogy a Városligetnek zöld szabadidős övezetnek kell maradnia.

A Petőfi Csarnokot illetően a kerület vezetője jelezte, hogy az annak helyére tervezett grandiózus épületeket elutasítják, ugyanakkor más létesítményt vagy a felújítást elfogadhatónak tartják.

(MTI)