2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.04.16.
építészet, fejlesztés, hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az év második felére világosan látható lesz, pontosan milyen elemek fogják alkotni a 2018-ra megújuló Városligetet - jelentette ki Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Baán László
Mint elmondta, az Új Magyar Nemzeti Galéria nemzetközi tervpályázatának keddi eredményhirdetése után most egy két-három hónapos tárgyalássorozat következik. A meghívásos közbeszerzési eljáráson számos fontos részletkérdést tudnak pontosítani a tervek kapcsán. Ezek közé tartozik például az anyaghasználat vagy az építészeti megoldások témája.

A tervpályázaton a japán Sejima and Nishizawa and Associates (SANAA) és a norvég Snöhetta irodák nyerték el az első díjat, közülük döntenek.

"Ezek izgalmas, könnyed szerkezetű építmények lennének, de kapcsolódási pontjaik láthatóan nem olyan egyszerűek. Egy nagy, a Művészetek Palotájához hasonló méretű épületről van szó, amelyből sok minden a föld alá kerül. Figyelembe kell venni az árat, múzeumtechnológiai kérdéseket is, hogy végül összességében el tudjuk dönteni, melyik az előnyösebb ajánlat Budapestnek" - fejtette ki Baán László.

A miniszteri biztos kitért arra, hogy az Új Magyar Nemzeti Galéria helyén jelenleg található Petőfi Csarnok bontása 2015 végén elkezdődik, akárcsak az egykori Hungexpo irodaházaké.

Hangsúlyozta: nincs veszélyben az elképzelés, hogy 2016 első felében a Liget projekt többi elemeivel együtt elkezdődhessen az építkezés a Városligetben. Emlékeztetett arra, hogy 60-ról 65 százalékra fog bővülni a zöldterületek aránya.

(MTI)