2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Országos Széchényi Könyvtár - Budapest
Az Országos Széchényi Könyvtár Múzeuma a Budavári Palota F épületében található.
Cím: 1014, Budapest Budavári Palota, F épület
Telefonszám: (1) 224-3742
Nyitva tartás: K-Szo 9-20
2015.04.14.
Országos Széchényi Könyvtár
hír, könyvtár, kultúrpolitika, művelődés, szabadidő
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Április 10-én az Országos Széchényi Könyvtárba látogatott Shu-hsien Tseng, a Tajvani Nemzeti Könyvtár főigazgatója, ahol az együttműködési megállapodás aláírása mellett könyvtár-digitalizációs tapasztalatcserére és a Széchényi Könyvtár kiemelt részlegeinek bemutatkozására is sor került. A tajvani könyvtárvezető látogatása alkalmával értékes könyvritkaságokat ajándékozott nemzeti könyvtárunknak.
Az Országos Széchényi Könyvtár és a Tajvani Nemzeti Könyvtár főigazgatója
Dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója április 10-én fogadta tajvani hivataltársát, Shu-hsien Tseng asszonyt valamint Leo Lin urat, a Tajvani Nemzeti Könyvtár Nemzetközi Együttműködési Osztályáról. A hivatalos programon részt vett a budapesti Tajpej Reprezentatív Iroda képviselet vezetője és kísérete is.

A Széchényi Könyvtárban tett látogatás alkalmával a tajvani kollégák megismerkedtek a restaurátor-műhely munkájával, illetve felkeresték a Térképtárat is, majd a gyűjteményi kincseink néhány kiemelt darabját tekinthették meg a Régi Nyomtatványok Tárában és a Kézirattárban. A könyvtári sétát követően a tajvani vendégek egy előadással mutatkoztak be, amelyben saját digitalizálási tapasztalataikat osztották meg. Shu-hsien Tseng asszony a Tajvani Nemzeti Könyvtár digitalizációs projektjét irányította sikerrel, így magyar kollégái számára is igen hasznos tapasztalatokkal érkezett Budapestre. Előadását nagy érdeklődésre számot tartó műhelybeszélgetés követte a Könyvtár vezetőivel, a témában érintett munkatársakkal.

A látogatás alkalmával ünnepélyes keretek között sor került a Tajvani-Magyar Könyvtárközi Megállapodás aláírására, mely a későbbi együttműködés kialakításának kereteit fekteti le, magában hordozva publikációk és digitális gyűjtemények kölcsönös megosztását, kutatócsere, közös kiállítások és konferenciák lehetőségét, illetve szoros együttműködést az információs technológia különböző területein.