2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2015.03.26.
hír, kultúrpolitika
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Kétoldalú megbeszélést folytatott az együttműködési lehetőségekről a kulturális alapellátás területén Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Alexandra kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).
Hoppál Péter
Hoppál Péter a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón elmondta, a fővárosi önkormányzat és a minisztérium formalizálták azt az operatív együttműködést, amelynek célja, hogy minél több látogatót vonzzanak be Budapest "kulturális szentélyeibe" különböző kedvezménycsomagok létrehozásával.

Hozzátette: a kultúra-fogyasztókat nem érdekli, hogy milyen fenntartói kör működteti az adott kulturális intézményt, a Fővárosi Önkormányzatnak és a szaktárcának pedig kötelezettsége, hogy Budapest színes és gazdag értéktárát minél több érdeklődő előtt megnyissa.

Az államtitkár kitért arra, hogy az állami fenntartású, budapesti székhelyű kulturális intézményeket évente mintegy 10 millióan látogatják, de az együttgondolkodás eredményeképpen a kultúrát fogyasztók száma tovább növelhető, akár 10-30 százalékkal.

Mint mondta, szeretnék, ha a fővárosi és az állami fenntartású kulturális intézmények összefogva olyan kedvezmény-csomagokat hoznának létre, amelyek segítségével azok is ellátogathatnak a különböző kulturális eseményekre, akik eddig ezt nem tehették meg.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kiemelte, hogy ezentúl havi rendszerességgel folytatják az egyeztetéseket, amelyeket szakmai munkacsoportok találkozója előz meg. Hozzáfűzte: ez lehetőséget ad arra, hogy hatékonyabban támogassák a minőségi kultúrát a fővárosban.

(MTI)