2020.09.21.
Hatvany Lajos Múzeum

76 éve bombázták Hatvant

2020.09.21.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Feltárultak a Tornyai raktárai, fémdetektorral kutattak Csomorkányon

Magyar Vasúttörténeti Park - Budapest
A park bejárata
Cím: 1142, Budapest Tatai út 95.
Telefonszám: (1) 450-1497
Nyitva tartás: IV.15-XI.2.: K-V 10-18
rendkívüli nyitvatartási napok: április 21. (Húsvét hétfő), június 9. (Pünkösd hétfő) és november 1.
interaktív programok üzemelése: hétköznap: 10 és 16 óra között, hétvégén: 10 és 17 óra között, mozdonyvezetés: csak hétvégén
2014.08.25.
gazdaság, hír, közlekedés, szolgáltatás, vasút
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

A környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel szombaton és vasárnap a VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozóján a Vasúttörténeti Parkban, ahol az apró sínpályákon közlekedő vonatokat nem csak nézheti, de ki is próbálhatja a közönség.

 

A kisvonatok egy 850 méter hosszú, apró vasútpályán vonulnak majd végig, amely egy alagúton és egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon vezet keresztül, végül a szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra. A kerti vasút magyarországi rajongói között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is elkészítik. A rendezvény ideje alatt ilyen egyedi készítésű modelleket is megtekinthetnek majd a látogatók - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


A Magyar Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: látható lesz a 203.001-es pályaszámú kisgőzös, a 2008-ban készült, zöld színű, Bobó névre hallgató mozdony és az új, Szilvia nevű kisgőzös is, amely a MÁV egykori 394-es gőzmozdony-sorozatának egyik működő tagja, a 394,057 pályaszámú Szilvi gőzmozdony kicsinyített mása. Az eredeti gőzös jelenleg a Szilvásváradi Erdei Vasúton teljesít nosztalgia szolgálatot. A vendégmozdonyokat a múzeum kisgőzöse vezeti majd fel a pályára.


A gyerekeket ezen felül várja a Thomas klubsarok is, ahonnan kitűzőt és maguk által készített papírmozdonyt lehet hazavinni.

 

(MTI)