2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ - Hódmezővásárhely
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András út 16-18.
Telefonszám: (62) 242-224
Nyitva tartás: K-V 10-17
2013.01.04.
Tornyai János Múzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

Hol is találkoztam ezzel a Harlekinnel, akit már korábban is meg akartam festeni?" Eszembe jutott, hogy Poe Egy hordó amontilládójában, de újraolvasva kiderült, hogy szó sincs harlekinről, hanem az elbeszélő bohócsipkás barátjáról. De ekkor már elkezdem készíteni a vázlatokat a Poe-történethez - idézte fel a művész, hogy miként jutott el Edgar Alen Poe műveinek festői adaptációjához.

 

A Tornyai János Múzeum január 6-áig látogatható időszaki kiállítása Csernus Tibor műtermét idézi meg a KOGART-gyűjteményéből származó mintegy száz festménnyel, grafikával és akvarellel. Csernus művein sajátos látásmóddal elevenednek a krimi atyjának, A. E. Poenak a novellái: a megkötözött törpe az Egyhordó amontilládóból, A Morgue utcai kettős gyilkosság ügyében Auguste Dupin helyett a ballonkabátos Colombo nyomoz (a helyszínelés fotósa pedig maga Csernus), míg a művész utolsó, befejezetlen alkotásán A holló tekint le az elmúlást váró mesterre.

 

A hétvégén a Tornyai János Múzeum egy utolsó kedvezményes lehetőséggel várja mindazokat, akik el szeretnének búcsúzni Csernus eddig ebben a formában be nem mutatott életművétől: január 5-én és 6-án ismét 150 forintért tekinthetik meg a tárlatot az érdeklődők.