2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ - Hódmezővásárhely
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András út 16-18.
Telefonszám: (62) 242-224
Nyitva tartás: K-V 10-17
2012.12.19.
Tornyai János Múzeum
festészet, helytörténet, hír, képzőművészet, néprajz, régészet, történet
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:

A Tornyai János Múzeum advent negyedik vasárnapjától (december 23. és 26. között) zárva tart, de karácsonyt követően, csütörtöktől vasárnapig kihagyhatatlan lehetőséget kínál a művészetek szerelmeseinek és a múlt emlékei iránt érdeklődőknek. Az év utolsó napjaiban erőteljesen csökkentett 150 forintos jegyárért tekinthetőek meg a múzeum kiállításai.

 

A múzeum műtárgyállományára utaló jegyárral a közgyűjtemény lehetőséget kíván adni, hogy a két ünnep között Vásárhelyre hazalátogató "elszármazottak" vagy vidéki érdeklődők is megtekinthessék a szeptemberben átadott, megújult és kibővített múzeumépületet, amelynek termeiben Csernus Tibor műtermét idézi meg a KOGART-gyűjteményéből származó mintegy száz festményből, grafikából és akvarellből álló kollekció. Az alacsony belépődíjjal azokat is várják, akik már korábban látták a kiállítást, de újból szeretnék megtekinteni Csernus Tibor eddig ebben a formában be nem mutatott életművét.

 

A Csernus kiállítás anyaga mellett érdemes megcsodálni a Tornyai-múzeum büszkeségét, a névadó festőnek szignózott Munkácsy-festményt és a látványraktárt is, amelyben a múzeum teljes gyűjtőkörét felölelő, mintegy ezerötszáz darabból álló néprajzi, régészeti, helytörténeti és képzőművészeti tárgyegyüttes került elhelyezésre. A látogatók bepillantást nyerhetnek az újkőkor emberének, hétezer évvel ezelőtti mindennapjaiba a Hétköznapok Vénuszai kiállításon.

 

A két ünnep, december 27. és 30. között a Tornyai János Múzeum 10 és 17 óra között várja látogatóit.

Kapcsolódó kiállítás
A kökénydombi Vénuszok
1970.01.01. 01:00
A Tornyai János Múzeumban látható "Az újkőkor és rézkor művészete" című kiállításon bemutatott leletek a Kr.e. VI. évezred és a Kr.e. IV. évezred közötti időszakból származnak. A Körös kultúra népességének megjelenésétől a Péceli (Badeni) kultúra népességének életéig tartó időszak emlékeit reprezentálják. tovább