2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nagyon gyakran előfordul, hogy félvállról vesszük a veszélyt, pedig rengeteg baleset megelőzhető lenne a megfelelő munkavédelmi eszközök alkalmazásával. Sose feledkezz meg a biztonságról, munka közben sem!
A műhelyben is biztonságban lehetsz!\r\n
Munkavédelem okosan

Az Elefántszerszám.hu Webáruház védőmaszkokat és álarcokat is kínál a munkavédelmi termékek között, melyek ipari környezetben is hatásos védelmet biztosítanak a levegőbe jutó különféle szennyeződésektől, így maximálisan biztonságossá válik a munkavégzés.

Természetesen nemcsak a légutak és a tüdő szorul védelemre, ha dolgozunk. A feladat jellegétől függően az egész test védelméről gondoskodni szükséges.

Ezek a legfontosabb munkavédelmi eszközök

Attól függően, hogy milyen szakmai feladatot látunk el éppen, többféle eszközre is szükségünk lehet. Az egyik legalapvetőbb kérdés természetesen maga az öltözék. Mára már a különféle munkákhoz fejlesztett munkaruhák, nadrágok, mellények, kötények, illetve dzsekik és kabátok is elérhetőek.

A legtöbb munkafolyamat megkívánja a speciális lábbelit is, így ezt is érdemes ennek megfelelően kiválasztani. A cipők, bakancsok és csizmák mind-mind az adott munkához lettek megtervezve és legyártva, így azoknál a szakmáknál, illetve feladatoknál, ahol ebben a kérdésben munkavédelmi előírások vagy javaslatok szabályozzák a cipő milyenségét, érdemes betartani ezeket.

A lábak mellett a kezeink is védelemre szorulnak, ráadásul mivel a kezünkkel végezzük a munka nagyját, ezért itt sem árt fokozott figyelemmel kiválasztani a megfelelőt. Értelemszerűen egy kerti munkához nem ugyanarra lesz szükség, mint favágáshoz vagy éppen hegesztéshez, ezért az ajánlásokat betarva érdemes ebben az esetben is választani.

A fej védelme is fontos kérdés, ide tartozik a hallás, valamint a látás épségének megóvása is, s mivel ezen képességek nélkül sem az életminőségünk, sem a munkavégzési lehetőségek nem lennének ugyanazok, mint korábban, ezért itt is a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt.

Emellett a már említett védőmaszkok és álarcok is az arcra kerülnek, de ezek elsődleges feladata a levegő megszűrése lesz, hogy ne terheljük a légzőszerveket olyan anyagokkal, amelyeknek ott semmi helyük. Felmerül a kérdés, hogy mely esetben érdemes inkább az egyik, s mikor a másik mellett dönteni.

Védőmaszkot vagy álarcot érdemes választani inkább?

Ott érdemes kezdeni a válaszadást, hogy az egyes termékek eleve különböző besorolással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy eltérő helyzetekben nem mindig ugyanaz a maszk lesz az ideális választás.

Mindig olvasd el a termékleírásokat és a hozzájuk kapcsolódó ajánlásokat, mivel ezek alapján fogod tudni meghozni a tökéletes döntést! A porálarcok és a maszkok tulajdonképpen ebből a szempontból különböznek, de abban nem, hogy az orrot és a szájat takarja mindegyik, ezért ne az elnevezés legyen a mérvadó! Ha pedig hegesztésről van szó, akkor a fejpajzsok között érdemes keresgélni.