2022.11.22.
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Hang, csend, kép

2022.11.21.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Amennyiben vendéglátó-ipari vállalkozást üzemeltet, biztosan Ön is szeretné a legjobb, leginkább praktikus eszközöket beszerezni. Mai cikkünkben a thermomixer eszközt mutatjuk be, mellyel többféle művelet elvégzésére is képes lesz. Ha érdekli, mindenképpen tartson velünk!
Mire való a thermomixer?
Hasznos funkciók

Ezen készülékek egyszerre lesznek a segítségére számos konyhai feladat elvégzése közben. Egyes thermomixereknél már a hozzávalók kimérése során is segítségül hívhatjuk az eszközt, ha éppen nem szeretnénk elővenni a mérleget. Arra azonban mindig figyeljünk oda, hogy csak a megengedett súlynak megfelelő mennyiséget helyezzük bele a tálba!

Ezen termékek alkalmasak a hozzávalók összekeverésére is, ha az alacsonyabb fokozaton használjuk őket. A thermomixerek különféle folyadékok elvegyítésére is alkalmasak, így például majonéz vagy más különféle dresszingek elkészítésére is kiválóak lesznek. Sőt, sokkal könnyebben tudjuk ezeket összeállítani így, mint más egyéb módokon.

Ugyanis ha így készítjük, akkor az olaj megfelelő hozzáadagolása mellett tökéletes lesz a végeredmény. Egy jó majonéz pedig önmagában is felhasználható, de számos étel alapját is képezheti. Ennek köszönhetően a menüsör több tagjába is be tudja majd építeni azt.

Dagasztás, habverés

Az imént felsoroltakon túl számos további funkcióval is kecsegtetnek számunkra ezek a szerkezetek. Az egyik ilyen a különféle tészták dagasztása, mint például a sütemények, illetve a pékáruk tésztája. Ennek köszönhetően adott esetben akár pékségek illetve cukrászdák is igénybe vehetik a készülék segítségét, ha éppen kisebb mennyiségre van szükségük.

A hozzávalók behelyezése után mindössze annyi dolga lesz, hogy kiválasztja a dagasztás módját, illetve idejét. Ezt követően a thermomixer máris elkezdi összeállítani Önnek a kívánt tésztát.

A következő használati mód, melyet szintén nem érdemes kihagyni a felsorolásból, az nem más, mint a habverés. A termék segítségével egyszerűen elkészíthetjük a tejszínhabot vagy felverhetjük a tojásfehérjét.

Ezen túlmenően öntetek vagy pudingok elkészítéséhez is használni tudjuk, így biztosan Ön is látja már, hogy egy igazán multifunkcionális eszközről van szó. Ennek köszönhetően a thermomixer megkönnyíti majd a vállalkozása üzemeltetését.

Aprítás a thermomixerrel

A készülék segítségével fel is apríthatjuk a zöldségeket, gyümölcsöket. De ezen túlmenően darálni, őrölni, illetve pürésíteni is tudunk vele attól függően, hogy melyik folyamatra van éppen szükségünk. Így szinte bármilyen állagot el tudunk vele érni, amilyet csak elképzelünk.

Melegítés, főzés, párolás

A fő különbség thermomixer és hagyományos többfunkciós konyhai robotgépek között, hogy egy thermomixer ételek főzésére, melegítésére is képesek. Így egy thermomix géppel akár olyan gépet kaphat, ami nem kizárólag a fentebb felsorolt funkciókra lakmalas, hanem az alapanyagok hőkezelésére is alkalmas, akár kombinálva a hagyományos robotgép funkciókkal. Próbálja ki Ön is, és fedezze fel a készülékben rejlő lehetőségeket! A Nagykonyhai.com Webáruház thermomixer kínálatában Ön is megtalálhatja a vendéglátóipari egységének, vagy cukrászati konyhájának megfelelő készüléket!