2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.09.22.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A gyerekek számára ma már számtalan, jobbnál jobb készségfejlesztő játékot kínálnak a gyártók. Vannak kirakók, kártyajátékok, társasjátékok, de a legnépszerűbbek óvodáskorban az építőjátékok. Valami különlegeset alkotni a meglévő elemekből mindenki szeret: ez a konstruáló játékok népszerűségének oka.
Mi mindent lehet létrehozni az építőjátékokkal?
Milyen építőjátékok vannak?

Manapság már sokféle építőjátékkal találkozhatunk a boltok polcain. Nem csak a híres legót lehet vásárolni, vannak másféle konstruáló játékok is: építőkockák, színes szivárványjátékok, a régi Babilon, vagy a hasonló mágneses építők, kőből és fából készült eleműek is kaphatók.

Compaya társasjátékbolt kínálatában is találunk modern építőjátékokat kicsiknek és nagyobbaknak valót egyaránt. Három gyártó termékeit kínálják: Clics, GeoSmart, SmartMax. Mindegyik fejleszti a kreativitást a térlátást és a szem- és kéz koordinációját.

A hagyományos építőkockáktól eltérően ezek a játékok színesek, érdekesek, mindenféle alkotás létrehozható velük. Nézzük, melyikre mi jellemző!

A kattintós építőjáték

A Clics márkájú kattintós építőjáték 4-5 éves gyerekeknek való. Első ránézésre nem is gondolnánk, mennyi minden létrehozható egy-két színes blokk segítségével, pedig így van!

A Clics egy belga játék, mely több órányi szórakozást kínál a gyerekeknek. A dobozokban színes, műanyagból készült blokkok, klipszek vannak elrejtve, ezeket kell összepattintani ahhoz, hogy konstruáljunk valamit. A lehetőségek száma azonban végtelen! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Compayánál is többféle doboz közül választhatunk.

Az elemekből felépíthető bármilyen jármű: traktor, versenyautó, repülőgép vagy tűzoltóautó. De dinó és faltörő kos is létrehozható a blokkok segítségével.

Különlegessége ennek a játéknak, hogy az elemek könnyen egymásba pattinthatók, és ezután is hajlíthatók, így a kicsik kreativitását nagyon jól fejlesztik.

Bár a Clics kockák műanyagból készültek, ezeket környezetbarát módon állítják elő a cég munkatársai, használt gyümölcsdobozok felhasználásával. Így valójában fenntartható, újrahasznosított műanyagból készültek ezek játékok.

A GeoSmart és a SmartMax

A másik két híres gyártó termékeiben sem kell csalódnunk. A SmartMax egészen kicsi gyerekeknek kínál remek szórakozást: már egyévesek is játszhatnak vele.

Nem kell attól tartani, hogy lenyelik az alkatrészeket, hiszen ezek nagy méretű elemek. Mágneses építőjátékról van itt szó, melyet a kis lurkók örömmel fognak kézbe, és nagyon élvezik, amikor a két építőjáték-darab összekapcsolódik. Állatok, kiskocsik, szobrok, de akár robotok is létrehozhatók az elemekből.

A GeoSmart építőjátékokat 5 éven felülieknek ajánljuk. Igazi űrbéli utazásra hívnak: holdjáró, ufó, űrállomás, de akár űrkamion is megépíthető ezekből a színes, mágneses elemekből.

Aki tehát modern, élvezetes és biztonságos építőjátékot vásárolna gyermekének, mindenképp nézzen szét a Compaya honlapján, mert nagyszerű dolgokat talál itt!