2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.09.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az őszi természet nagyon változatos, számos alapanyagot biztosít a dekoráció elkészítéséhez. Például hasznosak a termések, a színes levelek, a kalászok és a bogyók. Egy kirándulás alkalmával minden beszerezhető, amire szükség lehet a lakás őszi dekorációjának elkészítéséhez. Ráadásul a kreatív tevékenység jó kikapcsolódás is egyben.
Tanácsok őszi dekoráció készítéséhez
Jó hír azok számára, akik nem szeretnek a dekoráció készítésével bajlódni, hogy ma már számos webáruház kínál különleges őszi dekorációt. Ebben az esetben csak ki kell választani a leginkább tetsző darabokat, és megrendelni azokat. Kiváló minőségű és lenyűgöző dekoráció szerezhető be például a DekorPlaza.hu oldaláról.

Kreatív őszi dekorációs ötletek, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni

Az alábbiakban mutatunk néhány kreatív és egyszerűen elkészíthető őszi dekorációs ötletet, amelyeket érdemes kipróbálni. Remek őszi dekoráció készíthető például egy tál és néhány termés segítségével. A kirándulás során gyűjtött terméseket és színes leveleket érdemes egy díszes tálba helyezni, és már el is készült a tökéletes asztali dísz.

Koszorú is egyszerűen készíthető, ehhez egy koszorúalapot érdemes körbetekerni egy szalaggal, majd pedig terméseket ragasztani rá. Különleges látványt nyújt a végeredmény, mely nemcsak az asztalon mutat jól, hanem a bejárati ajtón is. Ha nem sikerült terméseket vagy falevelet gyűjteni, akkor filcből is vághatóak ki levélmintázatok, melyekkel szintén díszíthető a koszorú.

Jól mutatnak például az ablakpárkányon a festett dísztökök

Makkokból és tobozokból is készíthető ajtókopogtató. Ehhez is érdemes beszerezni egy koszorúalapot, majd pedig a terméseket ráragasztani. Ez a dísz is feldobható egy szalaggal vagy masnival. Továbbá a tobozból készült változat még különlegesebb, ha a tobozok némelyike kap némi színt, vagyis kifestésre kerül.

A dísztökök is rendkívül jól mutatnak például az ablakpárkányon vagy az asztalon. Érdemes lefesteni ezeket a terméseket, hiszen így még különlegesebb lesz a végeredmény. Továbbá a kisebb változatok egy tálba helyezve is jól mutatnak.

Ne csak a természet boruljon új színekbe, hanem a lakás is

Az említett példák is jól mutatják, hogy az otthoni klasszikus őszi hangulat megteremtése nem nehéz feladat. Mindenképpen érdemes sort keríteni rá, hogy ilyenkor ne csak a természet boruljon új színekbe. Otthon is érdemes őszi hangulatot varázsolni. Az őszi árnyalatok alkalmazása és néhány jól összerakott koncepció minden esetben különleges látványt eredményez. Bátran használható a bordó és a narancssárga, valamint a méregzöld szín a dekorációhoz.

Bármelyik ötlet megvalósítására kerül sor, minden esetben törekedni kell az esztétikus látvány megteremtésére. Mindemellett érdemes a díszpárnákat is olyan változatokra cserélni, melyek az ősz színeit képviselik. Továbbá érdemes néhány plédet is helyezni a kanapéra, hiszen szükség lesz rá a hűvös őszi estéken.