2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.07.15.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Nyakunkon a nyár, és aki még nem találta ki, hogy hol töltse a szabadságát, gyorsan kösse fel a gatyáját, ha még szeretne szabad helyeket találni! Természetesen azért nem kell megijedni, hiszen az elmúlt két év járványhelyzete után nem csupán a családok szeretnék bepótolni az elmaradt nyaralásokat.
Nyaraljunk Horvátország valamelyik apartmanjában!
Így vannak ezzel a hotelek, vendéglátóipari egységek, különféle szállásadók is, így sokan megújult külsővel, változatos szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

Na de mi legyen a szállással?

Hazánk lakosságának közkedvelt utazási célpontja Horvátország. Déli szomszédunk változatos tengerpartja, gyönyörű földrajzi kincsei, gasztronómiája nem hiába hívogat minden hazai turistát. Ha emellett a csodálatos ország mellett tettük le a voksunkat, és nincs még szállásunk, akkor javasoljuk, hogy az Utazásszervező apartmanjai között nézelődj.

Ha már megvan a kiszemelt időpont, és a helyszín, és az is, hogy pontosan kikkel, milyen létszámban utazunk, akkor nem maradt más hátra, mint hogy kiválasszuk a mindenki számára egyöntetűen megfelelő szállást. Ez bizony okozhat némi nehézséget, annál inkább, minél többen vagyunk, akik utazni szeretnénk. Ha azonban csak szülők mennek a gyerekekkel, akkor véleményt, ötleteket ugyan mondhatnak a kisebbek is, de alapvetően a szülők döntenek a szállás kiválasztásában.

Az oldalon régiókra bontva találhatunk rengeteg szálláslehetőséget, így ha megvan a tervezett utazási helyszínünk, akkor már célzottan tudunk keresni az adott területen. Számtalan szűrő segíti a keresésünket, melyek alapján tényleg el tudunk jutni ahhoz a szállástípushoz, amely aztán felejthetetlen élményeket nyújt majd.

Hogy válasszunk apartmant?

Ha többen utazunk, akkor össze kell egyeztetni azt is, hogy kinek mit bír el a pénztárcája. Ha ez megvan, akkor át kell gondolni, hogy milyen apartmantípust is válasszunk. Léteznek az ún. stúdió apartmanok, ezek a legkisebb méretűek. A garzonlakásokra hasonlítanak, ezért is ez az elnevezésük. Általában egy légtérben található meg minden, egy kis leválasztott fürdőszobával.

Eggyel nagyobb kategória a többszobás apartman, amely már egy kisebb lakásra emlékeztet. Különálló helyiségek találhatók benne, a fürdőszoba is már nagyobb, mint a stúdió apartmannál, és több hálószoba található meg bennük, ezért ideális választás több gyerekes családoknak vagy baráti társaságoknak.

Apartman szállodák

Újfajta irányzatot képviselnek a szállodák, nagy hotelek apartmanjai, amelyek már sokszor nagyobbak egy átlagos méretű lakásnál is és sokszor igazán luxus kivitelezésűek. Ezekre jellemző, hogy lakóik igénybe vehetik - mint a többi szállodai szobánál - az adott hotel összes szolgáltatását.

Minden apartman már teljes mértékben bútorozott, és tartalmaz minden olyan kiegészítő elemet, amely hasznos lehet egy ott nyaraló családnak, barátoknak. Ha megvan a kiválasztott apartman, fontos, hogy egyúttal tájékozódjunk az ellátás minőségéről, lehetőségeiről is, hiszen akadhat a családban vagy baráti társaságban például ételallergiás is.