2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.05.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Napjaink slágertermékei az okosórák, amelyek nőknek, férfiaknak, gyerekeknek szánt változatai többféle minőségben és tudással állnak rendelkezésünkre, és tudatos használat mellett menedzselik életünket, egészségünket.
Mit tudnak az okosórák?
A modern technológiák megkönnyítik életünket, ezt minden területen látjuk, érzékeljük, bár hátrányai éppúgy vannak ezeknek is. Legtöbbünk ki sem használja az összes funkciót, csak óraként működteti, pedig annál sokkal többet tudnak.

Hasznos társ a mindennapokban

Sokan tartják felesleges kütyünek az okosórákat, mivel nem ismerik azok tudását, funkcióit. Ahány modell, annyiféle rendeltetés, így van ez az Ezone Elektronikai Áruház okosóra, okoskarkötő kínálatában szereplő eszközökkel is, amelyek számtalan dizájnban és sokféle tudással könnyítik meg életünket, válnak hasznunkra.

Hogy képbe kerülj az okosórákat, karkötőket illetően, cikkünkben bemutatjuk, mit is tudnak ezek a parányi, de annál praktikusabb eszközök.

Okosóra típusok

Mielőtt rátérnénk a tényleges funkciókra, érdemes kettéválasztani az egyaránt okosórának hívott főbb típusokat: a valódi okosórákat és az egészség karkötőket.

Az okosórák tulajdonképpen az okostelefonok karra helyezett kiterjesztései, amelyek a SIM kártyán keresztül átveszik annak funkciót, így elérhetőek vagyunk általuk telefonon, e-mailben akkor is, ha a mobilt különböző okok miatt nem visszük magunkkal. Hangvezérelhetők, ha nem szabad a kezünk, de streamelhetünk zenéket, és akár okosotthonaink vezérlésére is használhatjuk őket.

Az egészség karkötők szenzorral ellátott eszközök, amelyek valamilyen alkalmazáson keresztül kapcsolódnak az okostelefonjainkhoz, és különféle adatokat küldenek neki: megtett távolság, kalóriafogyasztás, szívritmus, vérnyomásadatok.

Az okosórák alapvető funkciói

Az okosórák az idő mérése mellett tudásuk alapján “egy személyben” edzőink, orvosaink, asszisztenseink, de bébiszitteri feladatokat is elláthatnak, valamint szórakoztatásunkra is alkalmasak.

Alapvető szerepek:

  • fitnesz funkciók: Az okosóra tökéletes edzőpartner, a lépésszámláló, kalória- és pulzusmérő funkciói segítségünkre lehetnek egy fogyókúra alkalmával, de állóképességünk, fittségünk fejlesztésében is. Egészséges életmódra is sarkall, motivál azáltal, hogy szembesít eredményeinkkel.
  • egészségmegőrző funkciók: Szinte minden készülék képes mérni a pulzusszámot, a vérnyomást, figyelni az alvásunkat, monitorozni az alvásciklusunkat. Egyes készülékek vészjelző funkcióval is rendelkeznek.
  • kommunikációs és menedzser funkciók: Személyi asszisztensként fogadja a hívásokat, megjeleníti e-mailjeinket, amelyeket meg is válaszolhatunk. De böngészhetjük segítségével a közösségi médiát, zenét is indíthatunk vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

Az intelligens okosórák amellett, hogy divatos darabok, hasznosak is egyben, megkönnyíthetik életünket, tudatosságot vihetnek a mindennapokba, ezáltal egészségesebben élhetünk, odafigyelhetünk szervezetünk jelzéseire.