2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2022.05.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Amikor belépünk egy lakásba ösztönösen egy bizonyos tárgy felé veszi az irányt a tekintetünk. Ez bizony az óra lesz. Ez akkor is igaz, ha vendégségbe megyünk és akkor is, ha hazaérkezünk. Az idő napjainkban ugyanis egy olyan tényező az életünkben, amellyel jól kell gazdálkodnunk. Amikor lakásfelújítást végzünk, netalán új házba költözünk, nagyon lényeges, hogy mindennek megtaláljuk a helyét.
Ilyen egy modern asztali és falióra
Ha unod a sablonos megoldásokat, akkor a következő cikkben most elhozunk neked néhány olyan modern asztali és fali órát, amelyekkel garantáltan feldobható a helyiség!

Hová tegyük az órát a lakásban?

Az óra elhelyezése nem egy egyszerű feladat akkor, amikor a család egyes tagjai is másképpen viszonyulnak a témához. A Designmarket lakberendezési és design webshop kínálata segítségünkre lehet abban, hogy megtaláljuk az otthonunkba passzoló darabokat.

Bármennyire is szeretjük hatékonyan menedzselni az időnket, muszáj átvennünk az óra elhelyezésének lehetséges módjait. Az eszközt csak olyan helyen érdemes hagyni, ahol az nem zavarja senki nyugalmát. Éppen emiatt nem ajánlatos a gyerekszobába tenni. Ha nem lenne elég hiperaktív a gyerek, az óra ketyegése még egy plusz külső hatás lesz számára, ami megzavarhatja az álmát. Hasonlóképpen rossz ötletnek tűnhet a hálóban elhelyezni azt.

A legjobb helyiségnek talán a nappali vagy előszoba minősül, tehát a viszonylag “semleges” terek jöhetnek szóba.

Órák a hálószobában

Amennyiben mégis ragaszkodunk ahhoz, hogy a hálószobában is legyen óra, akkor talán a kisebb darabokat kellene számításba vennünk.

Néhányan még ma is szeretjük a retró megoldásokat, és telefon helyett ébresztőórára kelünk. Ráadásul tudjuk, hogy ez utóbbi opció elég egészségtelen is, hiszen az alvási ritmust is befolyásolhatja. Szerencsére beszerezhetünk olyan stílusos darabokat, amelyek nemcsak az ébresztésben lesznek segítségünkre, de a designt tekintve sincs társuk!

Ha ilyen elvárásaink vannak, akkor a City Pop és a Ricky Alarm Clock termékek kínálatát érdemes böngészni!

A nappali, az előszoba és a konyha

Most fordítsuk meg egy kicsit a logikát az egyes óratípusok szerint! Az asztali darabok jól mutatnak a dolgozószoba asztalán, de a nappaliba is bátran tehetjük őket. Viszont a konyhára még csak ne is gondoljunk! Itt ugyanis a folyamatos tevékenykedés miatt útban lennének a pultokon!

A falióra helye már lehet változó, de leginkább a konyha, nappali és az előszoba illik hozzá, bár igyekezzünk jól látható tereket kiszemelni erre a célra!

A designról sem kell lemondanunk! A legkülönlegesebb termékek közé sorolható a nagy vonalakból álló falióra, a fehér, hangtalan porcelán darab és persze a nagy számokkal ellátott színes és fekete-fehér változat is.

Ne feledjük, az óra elhelyezése során a praktikusság az elsődleges szempont, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk ötletesek a vásárlás során!