2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2022.05.16.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Milyen tényezők és indokok szólhatnak az infrapanel beszerzése, illetve használata mellett? Milyen racionális és egyéb érveket lehet támasztani amellett, hogy infrapanel segítségével oldjuk meg a fűtést? A cikkben ezeknek a kérdéseknek fogunk utánajárni.
Az infrapanel használata mellett szóló megfontolandó érvek
Racionális érvek az infrapanel használata mellett

Kezdjük ott, hogy eleve infrafűtésről beszélhetünk, amelynek ugyebár fontos sajátossága, hogy a tárgyakat közvetlenül melegíti. Ennek köszönhetően kifejezetten hamar képes átmelegíteni az épület szerkezetét.

A legjobb, hogy mindezt érezhető hőveszteség nélkül tudja kivitelezni. Ennek köszönhetően bár elektromos árammal működő megoldásról van szó, az infrapanel segítségével megoldott fűtés sokszor költséghatékonyabb az alternatív módokhoz képest.

Azzal a nem elhanyagolható tényezővel együtt, hogy felhasználóként a hőérzetre kedvezőbb hatást tud gyakorolni. Tehát nemcsak gazdaságos, hanem még jobban is érezzük magunkat a közelében.

Amiért szintén megérheti a beszerzése

Az infrapanel másik hozzáadott értéke, hogy mivel nem a levegőt melegíti, ezáltal nem is idézi elő a beltéren uralkodó levegő keringetését. Ennek hatására a port, illetve a szennyeződéseket sem fogja keringetni.

Újabb érv tehát, amely a megfelelő komfortérzet, valamint a különféle légúti betegségek és kellemetlenségek elkerülése végett messze nem elhanyagolható. Sőt, az is lényeges, hogy infrapanelt használva szellőztetni is jóval ritkábban kell csak.

Ezek tehát egytől egyig olyan szempontnak számítanak, amelyeket nyugodtan értelmezhetünk pozitív jelzésként akkor, amikor az Elektromoskonvektorok.hu infrapanel kínálatát vesszük szemügyre.

További kulcsfontosságú érvek a használata mellett

Ami a bekerülési költséget illeti, egy infrapanel esetében töredék árral lehet számolni ahhoz képest, amit a hagyományos radiátorok üzembe helyezése jelentene. Sőt, ennél a fűtési módnál még a karbantartás miatt sem kell, hogy a fejünk fájjon.

Az egyszerű és problémamentes beszerelés mellett további hozzáadott érték, hogy a korszerű elektromos infrapanelek akár napelem hasznosításával is működtethetőek. Ami nemcsak gazdaságos, hanem környezettudatos megoldásnak is beillik.

Ezenfelül ott van az a praktikus tényező is, hogy az infrapanelek korszerű változatai minimális helyigénnyel bírnak. Ráadásul tetszés szerint helyezhetők el akár a falon, akár a helyiség egy-egy tetszőleges pontján, ahol a hatásmechanizmusuk várhatóan a leginkább érvényesülni tud.

Ezt is lehet fokozni, hiszen a modern infrapanelek a felsoroltakon túl még látványt tekintve is kifogástalan szintet hoznak. Sokféle színben, dizájnban és kivitelben állnak rendelkezésre, ezáltal szabadon igazítható a választás a beltér alapvető stílusához.