2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2024.01.25.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Múzeumi innováció Gyulán

2024.01.22.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb Munkácsy-képek a gyulai kastélyban

2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont - Gyula
A gyulai Almásy-kastély
Cím: 5700, Gyula Kossuth u. 15.
Telefonszám: (66) 650-218
Nyitva tartás: H-V 9-19
2021.12.20.
Almásy-kastély Látogatóközpont
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjban részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó pénteken Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökségvezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.
Kőrösi Csoma díjkiosztó 2021: a díjazottak
Néhány órával azt követően, hogy kiderült, 2021-ben Gyula városa érdemelte ki az Év turisztikai települése címet a Szallas.hu az Év szállása versenyén, a legrangosabb hazai turisztikai szakmai elismerésben részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó pénteken Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.

A Kőrösi Csoma Sándor-díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. Maga a díj egy látványos alkotás, amely Kőrösi Csoma Sándor életútjához kapcsolódóan egy vándorbotot ábrázol, rajta a következő idézettel: „Keressetek, kutassatok…”.

Fekete-Dombi Ildikónak a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött kiemelkedő szakmai munkájáért, Gyula város kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai szempontból kimagasló, látogatóbarát irányításáért, a város kulturális-turisztikai kínálatának fejlesztéséért és megismertetéséért végzett munkájáért ítélte meg a kitüntetést a hazai turizmust irányító szervezet.

- Megtisztelő az elismerés, ám úgy gondolom – bár a díjon az én nevem szerepel – az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. teljes kollektívájának munkáját ismerték el azzal – mondta Fekete-Dombi Ildikó. A szakember hozzátette:
- Külön öröm, hogy a turisztikai szakemberek felismerték és értékelték azt a munkát, amellyel a kiállítóhelyeket igyekszünk látogatóbarátabbá, turisztikai attrakciókká tenni; ebben az interaktivitás növelése, fejlesztése mellett a turisták szokásaihoz igazított nyitvatartási rend és új, izgalmas programok, szolgáltatások kialakítása is az eszközünk. Tesszük mindezt természetesen a muzeológiai szabályok, a történeti hitelesség feltétlen szem előtt tartásával.

- A helyiek számára talán természetes, hogy az Almásy-kastély vagy a vár évről évre jelentős számú vendéget fogad (kastélyunk rendre második, harmadik a látogatottságot tekintve a hazai kastélyok között), s hogy a szolgáltatásaink is egyre bővülnek. Úgy tűnik azonban, hogy távolabbról figyelve egyedinek, különlegesnek tetszik a munkatársaimmal elvégzett munka – mondta Fekete-Dombi Ildikó.
Fábián Tamás