2021.12.16.
Szépművészeti Múzeum

Új állandó kiállítás a Szépművészetiben

2022.10.06.
Örökség Kultúrpolitikai Intézet - Mozaik Múzeumtúra

A kicsiknek nincs semmi joga! Ez az imperializmus lényege

2022.09.28.
Gyulai Vár

Monda- és mesemondó verseny

2022.09.26.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Nyitva marad Gyulán a vár és a kastély

Szépművészeti Múzeum - Budapest
Szépművészeti Múzeum
Cím: 1146, Budapest Dózsa György út 41.
Telefonszám: (1) 469-7100
Nyitva tartás: Ideiglenesen zárva.
2021.12.16.
Szépművészeti Múzeum
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Szorosabbra fűzi oktatási és tudományos területen folytatott együttműködését az ELTE és a Szépművészeti Múzeum. Az évtizedek óta fennálló kapcsolat megerősítéséről szóló megállapodást Bartus Dávid, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja és Baán László, a múzeum főigazgatója látta el kézjegyével.
Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója<br>Fotó: Földi Imre
A határozatlan időre szóló megállapodás szerint az együttműködés keretében a felek a jövőben közös interdiszciplináris kutatásokat folytathatnak, közösen szervezhetnek tudományos programokat és konferenciákat, kiadványokat jelentetnek meg, kölcsönösen publikálási lehetőséget biztosítanak az intézményi kiadványokban egymás számára. Az együttműködés magában foglalja az elmúlt években átadott, világszínvonalú Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), valamint az egyetem Régészettudományi Intézete eszközparkjának kölcsönös használatát és kiterjed a kölcsönös könyvtárhasználatra is.

Az együttműködési megállapodás Magyarország legnagyobb és egyben legrégebb óta folyamatosan működő egyetemi karán belül leginkább a művészettörténész, klasszika-filológus, régész, egyiptológus és ókortörténész képzéseihez nyújt segítséget.

A Szépművészeti Múzeum nem csupán az ország legnagyobb közgyűjteménye, de Közép-Eurója egyik legátfogóbb és legnagyobb képzőművészeti, egyiptomi és antik gyűjteményének is otthont ad.
Lévay Zoltán